Συνελήφθη ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος της μονής Αββακούμ – Στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για 11 αδικήματα

Κοινοποίηση:
nektarios1353

Χειροπέδες πέρασαν πριν από λίγο μέλη της Αστυνομίας, στο μοναχό, εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, στα πλαίσια διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Πρόκειται για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, εναντίον του μοναχού εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή περιουσίας και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης είναι αντιμέτωπος με 11 αδικήματα, σε σχέση με συνομωσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Εναντίον του διερευνώνται έντεκα αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2020-2024.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέους, σημείωσε πως ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης συνελήφθη μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ για οικονομικής φύσεως αδικήματα, την οποία διερευνά η υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνονται από τον περασμένο Μάρτιο στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε σε κελί εντός της Μονής του Οσίου Αββακούμ και στο οποίο εντοπίστηκαν 807 χιλιάδες ευρώ.

Οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για περίοδο 8 ημερών.

Στο μεταξύ στο εκκλησιαστικό κομμάτι οι έρευνες από την ανακριτική επιτροπή του συνοδικού δικαστηρίου έχουν ολοκληρωθεί και εντός των επόμενων ημερών όπως πληροφορείται η Cyprus Times αναμένεται να υπάρξουν και εκεί εξελίξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ

  2. Τωρα αυτη η φατσα ειναι Ελληνικη η’ του θεου που πιστευει ????????

Comments are closed.