Θρίλερ με τη σύλληψη του Σεντάτ Πεκέρ, πολέμιου του Ερντογάν

Κοινοποίηση:
peker

Σε ανάκληση πληροφορίας που είχε μεταδώσει το μεσημέρι της Δευτέρας και σύμφωνα με την οποία ο κατάδικος Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ έχει συλληφθεί από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προχώρησε το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Νωρίτερα, είχε μεταδώσει πως συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο περιβόητος Σεντάτ Πεκέρ που είχε γίνει γνωστός από τις διαδικτυακές εκπομπές του στις οποίες επιτίθετο από την «ασφάλεια» των ΗΑΕ (έτσι νόμιζε) σε αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά στον Τούρκου πρόεδρο.

Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του Πεκέρ, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν απηύθυνε σειρά κατηγοριών εναντίον αξιωματούχων τόσο της τουρκικής κυβέρνησης, όσο και της κυβέρνησης στα Κατεχόμενα.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε, κυρίως, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών και πιθανός διάδοχος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Πέκερ δεν έχει χρησιμοποιεί τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο «ανέβαζε» μέσω βίντεο τους ισχυρισμούς του από τις 24 Νοεμβρίου και προφανώς είχε σιγήσει με άνωθεν εντολή από το Αμπού Ντάμπι που προετοίμαζε την επίσκεψη στη Τουρκία και την κολοσσιαία συμφωνία με την Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη του Πεκέρ συμπίπτει χρονικά με την σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ.

Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου «χωρίς διακρίσεις».

Η Τουρκία έκλεισε τα μέτωπά της στον Κόλπο με πραγματικά ιδανικό τρόπο: Ενίσχυσε τους δεσμούς της με τους φίλους της με την στρατιωτική συνεργασία με το Κατάρ και «έδωσε τα χέρια» με τους εχθρούς της, όπως με τα ΗΑΕ με τα οποία συμφώνησε σε επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Φως φανάρι,οι Καταριανοι τον πούλησαν για να πάρουν την εύνοια του Ερντυ στις μπιζνες τους.

Comments are closed.