Συνελήφθη διακινητής στη Χίο μετά την αποβίβαση 17 προσφύγων και μεταναστών από σκάφος

Κοινοποίηση:
ΛΣ

Σε εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών και σε σύλληψη του διακινητή μετά από καταδίωξη προχώρησε μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, 18 Ιουνίου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου, «στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Χίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια χερσαίας περιπολίας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Νενητών με δυτική πορεία και να αποβιβάζει αλλοδαπούς στις ακτές θαλάσσιας περιοχής “Βίγλα” Νενητών ν. Χίου».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, έγινε η αποβίβαση 17 ατόμων και στη συνέχεια το ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα, κινούμενο ανατολικά προς τις απέναντι τουρκικές ακτές.

«Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ταχύπλοο και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει προκειμένου να διενεργήσει νομότυπο έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες διαφυγής από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Εν τέλει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Ο χειριστής της λέμβου συνελήφθη κατά παράβαση του άρθρου 169 του Π.Κ. “Απείθεια” , του Ν. 3386/05 “Παράνομη Είσοδος στον ελλαδικό χώρο” και του Ν. 4251/2014 άρθρο 30 “Διευκόλυνση-Διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο”.

Προανάκριση διενεργείται στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ το σκάφος (φωτογραφία) μεταφέρθηκε στον λιμένα Χίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από αρκετό καιρό υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το Λ.Σ.-Ελλ.Ακτ. για πρόσφυγες- μετανάστες που εντοπίζονται στο νησί.

Σύμφωνα εξάλλου με την τοπική εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, σήμερα ξημερώματα, Δευτέρας, βγήκαν πιθανόν 34 πρόσφυγες- μετανάστες στην περιοχή Μυρσινίδι (βόρεια της πόλης της Χίου) σύμφωνα με πολίτη που ενημέρωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που δεν έχει πάντως εκδώσει δελτίο τύπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΦΕΡΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΟΡΑΜΑΙ ΟΛΗ Η ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΣΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΟΚΟΥΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΔΙΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΑΜΠΡΟ….

Comments are closed.