Συναθλητής του Τάσου Μπερδέση: “Είχε αποστασιοποιηθεί από παράνομες δουλειές”

Κοινοποίηση:
mperdesis

Ο Τάσος Μπερδέσης έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης, καθώς δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από ενόπλους που επέβαιναν σε τζιπ, την ώρα που έμπαινε σε πυγμαχικό σύλλογο στη Βάρη.

Ο Θοδωρής Ριτζάκης είναι ο επικεφαλής του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. και βρισκόταν σε καθημερινή επαφή με τον Τάσο Μπερδέση ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ το πρωί της Δευτέρας την ώρα που έμπαινε στον πυγμαχικό σύλλογο στη Βάρη.

Ο κ. Ριτζάκης μίλησε στην ιστοσελίδα Sputniknews.gr για τον δολοφονημένο πυγμάχο.

«Στο γυμναστήριο ήταν άψογος»

Ένας άνθρωπος που πριν από περίπου έναν μήνα αγωνίστηκαν μαζί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στο πλαίσιο του “Governor Cup” και βρίσκονταν καθημερινά είναι ο Θοδωρής Ριτζάκης. Ο επικεφαλής της πυγμαχίας του Παναθηναϊκού μίλησε για τον Τάσο Μπερδέση, αλλά και τις τελευταίες δολοφονίες στον χώρο του μποξ.

«Είμαστε όλοι στον Παναθηναϊκό συντετριμμένοι με την απώλεια του. Τον γνώριζα πολύ καλά τον Τάσο. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Είχε αποστασιοποιηθεί από παράνομες δουλειές, τώρα δεν ξέρω τι παρελθόν μπορεί να τον κυνηγούσε. Είναι κάτι που δεν το ξέρω. Στο γυμναστήριο ήταν άψογος και δεν άφηνε κανένα περιθώριο αλήτικης ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ήταν άψογος στη συμπεριφορά του. Τώρα τις δουλειές έξω, δεν τις γνωρίζει κανείς. Ούτε τις δουλειές του παρελθόντος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως παλιά, οι πυγμάχοι της γενιάς του Τάσου Μπερδέση, δυστυχώς έβρισκαν τη μόνη έξοδο διαφυγής για εύκολα χρήματα και δουλειά στην παράνομη δραστηριότητα. Δυστυχώς επέλεξαν αυτό το δρόμο, αλλά δεν έχει να κάνει γενικά με τη πυγμαχία» τόνισε ο Κρητικός κόουτς.

Η διέξοδος στην παρανομία

Ο 39χρονος πυγμάχος του τριφυλλιού ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς φέρεται να συνδεόταν με τον χώρο της νύχτας και πριν 13 χρόνια είχε καταδικαστεί στην Πάτρα, την γενέτειρα του, για μια υπόθεση εκβιασμών.

«Με την ίδια λογική που στρέφεται κάποιος όταν βρεθεί σε αδιέξοδο στην παρανομία, είτε είναι οι κλεψιές είτε οτιδήποτε, φαντάζομαι εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό, ότι με την ίδια λογική θα το κάνει όταν βρεθεί σε κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Θα φτάσει σε ένα σημείο που θα έχει χάσει όλα του τα δημιουργικά χρόνια. Όταν κάποιος επενδύσει τα πάντα και δεν μάθει κάποια άλλη τέχνη, κάποια δουλειά, δεν έχει πάει να σπουδάσει επειδή είναι τόσο πολύ απασχολημένος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δυστυχώς μετά βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο. Όχι ο Τάσος, αυτό το λέω γενικά για να ερμηνεύσω το κοινωνικό γεγονός» επισημαίνει ο Ριτζάκης.

«Η φτώχεια είναι συνυφασμένη με την εγκληματικότητα, όχι η πυγμαχία»

Ο Τάσος Μπερδέσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους πυγμάχους στην ιστορία της Ελλάδας, έχοντας κερδίσει τα «Χρυσά Γάντια», ενώ έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του Epsilon «Survival Secret», όπου αναδείχθηκε νικητής με έπαθλο 150.000 ευρώ.

«Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν celebrity, είχε και άλλα πράγματα. Απλά οι πυγμάχοι από τα παλιά τα χρόνια που η πυγμαχία ήταν πολύ μικρή σε κύκλο, η πιο εύκολη παράνομη δραστηριότητα ήταν αυτή της νύχτας, απ’ ό,τι καταλαβαίνω. Κάποιοι στράφηκαν εκεί για εύκολα χρήματα, αλλά δεν είναι μόνο η πυγμαχία. Δεν είναι ότι το ένα είναι συνυφασμένο με το άλλο. Η φτώχεια είναι συνυφασμένη με την εγκληματικότητα, η πυγμαχία όχι. Αυτή είναι η γνώμη μου» τονίζει ο Θοδωρής Ριτζάκης.

«Δεν είναι όλοι πυγμάχοι και ποδοσφαιριστές»

Πριν από δύο εβδομάδες, ένας άλλος πρώην πυγμάχος δολοφονήθηκε μπροστά σε καντίνα στη Μεταμόρφωση. Τα περιστατικά με δολοφονίες πυγμάχων που έχουν μπλεχτεί με τη νύχτα έχει φέρει πολύ συζήτηση στον χώρο των ρινγκ.

«Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν διακεκριμένος αθλητής και επειδή έγινε και το άλλο περιστατικό στη Μεταμόρφωση, θέλω να πω πως όταν κάποιος πέρασε και έπαιξε έναν αγώνα μια φορά δεν σημαίνει κάτι. Όλοι έχουμε περάσει από μια ακαδημία ποδοσφαίρου δεν σημαίνει πως είμαστε ποδοσφαιριστές. Απλά αρέσκονται οι δημοσιογράφοι να δημιουργούν και την εικόνα του κακού, του πυγμάχου, του σκληρού. Επειδή το άθλημα έχει αιματοχυσία και σκληρή συμπεριφορά, είναι κερασάκι στην τούρτα του ρεπορτάζ, αλλά δεν είναι πάντα αλήθεια. Αν δούμε όλα τα εγκλήματα, κάποιος θα είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, δεν είναι όλοι ποδοσφαιριστές (σ.σ. εγκληματίες)» υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: