Συναγερμός στον Έβρο: Σε 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών, που στέλνει η Τουρκία

Κοινοποίηση:
σδωδσωδσωσδ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τις ελληνικές Αρχές, καθώς στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται έντονη κινητικότητα από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, που εκμεταλλεύονται την μείωση της στάθμης του νερού στον ποταμό και σπρώχνουν δεκάδες μετανάστες προς την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας μία ακόμα ολιγομελής ομάδα μεταναστών διέσχισε τα σύνορα, στην περιοχή Ψαράδες, ενώ και άλλες ομάδες ετοιμάζονται να διασχίσουν τα σύνορα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι διακινητές αφήνουν τους μετανάστες ακόμα και πάνω σε μικρές νησίδες. Εκτός από τους 91 που εγκλωβίστηκαν κοντά στα Μαράσια και μεταφέρθηκαν σε δομή της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν και σε νησίδα κοντά στη Νέα Βύσσα, που μαζί με τα Μαράσια, το Πέταλο και οι Φέρρες αποτελούν «κόκκινες» περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρκετά ανήσυχος ανέφερε ότι «σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες σε άλλα 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «στη ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκάλυψης) οι μόνοι που μπορούν να κινηθούν είναι η αστυνομία, ο στρατός και η συνοριοφυλακή μαζί με την Frontex. To ίδιο ισχύει και από την τουρκική πλευρά. Το πως βρέθηκαν οι μετανάστες στη ΖΑΠ και κανείς δεν τους πείραξε είναι ένα ερώτημα».

Εκτιμά μάλιστα πως «τα κυκλώματα άλλαξαν την μεθοδολογία τους. Πλέον εκβιάζουν, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας μπροστά τα παιδιά, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μας δουλεύουν εδώ και χρονια σαν δικαιολογία λένε ότι έρχονται οι λαθρο γιατί το ποτάμι έχει χαμηλή στάθμη νερού !!! λες και έχει να βρέξει χρονια

  2. Στην Βουλγαρια γιατι δεν πανε; γιατι απλα υπαρχουν παραστρατιωτικες ομαδες που τους πλακωνουν στο ξυλο τους λαθρο. Εδω κοψε συνταξεις, κοψε μισθους, βαλε φορους, για να ζουνε τα μουσλιμια ζωη και κοτα. Τους δινουν επιδοματα, κινητα, ιντερνετ, στεγη με ολα τα κομφορ και εσυ μαλακα Ελληνα τρεχα να τα βγαλεις περα.

Comments are closed.