Συναγερμός στη Μάνη: Θετικοί στον κορονοϊό 32 αλλοδαποί εργάτες γης στον δήμο Ευρώτα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
720_741519_3a5cfeb309-bf7cbe2d2a0b0f91

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον δήμο Ευρώτα εξαιτίας των 32 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργάτες γης.  Ο δήμος Ευρώτα, είναι αγροτικός δήμος και σε περιόδους αιχμής έχει περίπου 3000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή εργάζονται 1500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Όπως εξήγησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών» σημείωσε για τους εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. «Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ζήτησε την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο. “Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας”.

Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι την περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε το βίντεο του MEGA

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: