Συναγερμός στην Ουκρανία – Ισχυρές εκρήξεις σε Κίεβο και Kharkiv – Δύο νεκροί

Κοινοποίηση:
a9ee1f0ddc79b8cea3b2b656f42fcfb5_XL

Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 23/1 η Ρωσία κατά ουκρανικών πόλεων, ανάμεσα στις οποίες το Κίεβο και το Kharkiv.

Οι νεκροί αναφέρθηκαν στις επαρχίες του Kharkiv και του Dnepropetrovsk.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, αρκετοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν – πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 50 τραυματίες – ενώ κτήρια κατοικιών και ένας αγωγός αερίου υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο και στο Kharkiv.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Serhiy Popko υποστήριξε πως ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα, αναφέροντας πως αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στα δυτικά του κέντρου του Κιέβου με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 18 τραυματίες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Kharkiv Igor Terekhov ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram πως διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως επλήγη ένα κτήριο κατοικιών και ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια καθώς και ότι έπιασε φωτιά ένας αγωγός αερίου.
Μόνο για την περιοχή του Kharkiv γίνεται λόγος για 35 τραυματίες.
Εκρήξεις επίσης αναφέρθηκαν και στην επαρχία Sumy και στο Dnepropetrovsk.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους 21 από τους 41 πυραύλους διαφόρων τύπων που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.
Οι επιθέσεις αυτές έρχονται ύστερα από την ουκρανική πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης του Donetsk και σε εμπορικό κέντρο την περασμένη Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 28 άμαχοι πολίτες.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως οι επιθέσεις αυτές αφορούν στρατιωτικές υποδομές και υποδομές ενέργειας και δεν στοχεύουν αστικές υποδομές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: