Συναγερμός για το τοξικό «νέφος» από την φωτιά στο εργοστάσιο – Οι συστάσεις των ειδικών για προστασία

Κοινοποίηση:
aa6ef7b3-6249251

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με τους τοξικούς καπνούς που έβγαιναν χθες από το εργοστάσιο PAL στην Κάτω Κηφισιά μετά την έκρηξη και την μεγάλη φωτιά που ακολούθησε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ έδωσε κάποιες συμβουλές και οδηγίες προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Συγκεκριμένα είπε:

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης. Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα»,ανέφερε.

Και συνέχισε:

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγούν εξώ να μην βάλουν το χέρι στο στόμα», ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: