Συναγερμός! Γνωστό ζιζανιοκτόνο ευθύνεται για θάνατο από καρκίνο

Κοινοποίηση:
1

Δικαστήριο έκρινε ότι ένα ζιζανιοκτόνο της εταιρείας Bayer AG με βάση τη γλυφοσάτη υπήρξε “ουσιαστικός παράγοντας” στην εμφάνιση καρκίνου σε έναν άνδρα από την Καλιφόρνια.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινανομόφωνα ότι το Roundup, ένα από τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούται ευρέως σε όλον τον κόσμο, ευθύνεται για το λέμφωνα non-Hodgkin από το οποίο ασθένησε ο Έντουιν Χάρντεμαν.

Στη δεύτερη φάση της δίκης, αύριο, οι ίδιοι ένορκοι θα κληθούν να καθορίσουν την ευθύνη της εταιρείας και την πιθανή αποζημίωση που δικαιούται ο Χάρντεμαν. Οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τυχόν αποδείξεις που έχουν στην κατοχή τους και οι οποίες δείχνουν αν η Bayer επιχείρησε να επηρεάσει επιστήμονες, τις ρυθμιστικές αρχές ή το κοινό σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων της.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση των ενόρκων. «Είμαστε σίγουροι ότι οι αποδείξεις στη δεύτερη φάση θα δείξουν ότι οι χειρισμοί της Monsanto ήταν οι κατάλληλοι και ότι η εταιρεία δεν πρέπει να θεωρηθεί υπαίτια για τον καρκίνο του κ. Χάρντεμαν», πρόσθεσε.

Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto, η οποία παρασκευάζει το Roundup

Η υπόθεση αυτή είναι μόλις η δεύτερη από τις περίπου 11.200 αγωγές που έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ για το Roundup. Σε έναν άλλο άνδρα από την Καλιφόρνια επιδικάστηκε ποσό 289 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο, αφού πολιτειακό δικαστήριο έκρινε ότι το Roundup του προκάλεσε καρκίνο. Το ποσό μειώθηκε κατόπιν στα 78 εκατομμύρια και σήμερα η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο εφετείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ραουντάπ στις φόλες έβαζε η ψόλα απο το Ρέθυμνο που σκοτώνει γάτες, εκτός απο αρσενικό. Η Bayer είχε κατηγορηθεί πως μετέδωσε τον ιό του aids μέσα σε εμβόλιο για αιμοφυλικούς σε τρίτες χώρες. Μαζικοί δολοφόνοι που δημιουργούνε ιούς στα εργαστήρια για να έχουν μόνιμη πελατεία διατηρώντας τους ζωντανούς αλλά χωρίς πλήρη ίαση, για συνεχές άρμεγμα. Κάνανε μπίζνες τον πόνο των ανθρώπων. Τουλάχιστον αυτοί που θα ψοφήσουν απο έιτζ και καρκίνο να είναι οι σκατόψυχοι δολοφόνοι ζώων και οι παιδεραστές ανώμαλοι και όχι οι καλοί άνθρωποι που αξίζουν την ζωή. Βλέπεις Βayer φύγε μακρυά!

  2. Εξαφάνισαν όλοι οι μπάσταρδοι το γραμοξόλ και νομομοποίησαν τον καρκίνο καί τον πουλάνε ακόμη και σήμερα είτε σαν ραουντάπ ειτε σαν κλινίκ κ.α

Leave a Response