Συνάντηση την Πέμπτη, Μπλίνκεν – Γεραπετρίτη

Κοινοποίηση:
blllllllffff

Η συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον πρόκειται να είναι χωρίς εκπλήξεις.

Η ατζέντα των Γεραπετρίτη και Μπλίνκεν περιλαμβάνει την υπογραφή της Συμφωνίας Artemis για την διαστημική συνεργασία, την εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, με επίκεντρο τον εξοπλισμό, παρόλο που έχουν ολοκληρωθεί οι ανακοινώσεις για τα F-35 και τα αμυντικά συστήματα που οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην Ελλάδα το «υπόλοιπο αμυντικό υλικό.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα του ΝΑΤΟ καθώς και πρωτοβουλίες ασφάλειας της ΕΕ, αλλά και η υποστήριξη στην Ουκρανία. Η ενέργεια και δη οι ανανεώσιμες πηγές, η προώθηση ενεργειακής διασυνδεσιμότητας, μέσω αγωγών και έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι στα θέματα που η Αθήνα επίσης δίνει έμφαση, προσδοκώντας στην αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αθήνα είναι δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, και επιδιώκει να κρατήσει αυτή τη διαφορετική σχέση από τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: