Συνάντηση Σκρέκα με την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ – Τι τους έταξε να τους δώσει άραγε;

Κοινοποίηση:
Σκρέκας

Ουπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Jennifer Granholm, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης της διατλαντικής εταιρικής σχέσης για την ενέργεια και το κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διμερής συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στην ενέργεια, οι πολιτικές των δύο χωρών για την ενεργειακή μετάβαση και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ, η κ. Granholm τόνισε τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, εξήρε το ελληνικό Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την αντιστάθμιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από τη μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης. Όπως ανέφερε, αντίστοιχος σχεδιασμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε περιοχές των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για τον ρόλο των εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο, στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία χαμηλών εκπομπών.
Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στην Αμερικανίδα ομόλογό του τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών από το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Βαρσοβία, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη της διατλαντικής εταιρικής σχέσης για την ενέργεια και το κλίμα. Πρόκειται για διεθνή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών προσπαθειών ενεργειακής ασφάλειας και παρέχει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη τους πόρους και τα τεχνικά εργαλεία για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, ανθεκτικού και κλιματικά φιλικού ενεργειακού συστήματος. Η πρωτοβουλία συντονίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και σε αυτήν συμμετέχουν 22 ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης P-TECC, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε και με την υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. αυτο το τομάρι είχε πυροσβεστικό όχημα δίπλα στο ρημάδι του με την πισίνα;;;;; αυτό το παλιοτομαρο τότε που έγιναν σταχτη τα πάντα εκεί γύρω στην περιοχή;;.
    Κ. ΤΩΡΑ κάνει κ. πολιτική high level?
    ΟΥΣΤ αλαζονα τομαριστη.

Leave a Response