Συμβαίνουν και αυτά! “Πεθαμένη” γιαγιά επέστρεψε μετά την κηδεία της στο γηροκομείο!

Κοινοποίηση:
girokomeio-main-790x400

Μία 85χρονη γιαγιά «θύμα» του κορωνοϊού επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας, όπου διέμενε, στην Ισπανία εννέα ημέρες μετά την κηδεία της! Η οικογένεια της γνώριζε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε από την νόσο της Covid-19 και μάλιστα οι αρχές τους ενημέρωσαν πως η κηδεία της είχε πραγματοποιηθεί, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων ήταν αδύνατο να παρευρεθούν συγγενείς στην τελετή.

Στην πραγματικότητα είχε γίνει λάθος με τα ονόματα. Έτσι, η οικογένεια της Ροχέλια Μπλάνκο πληροφορήθηκε ότι η 85χρονη πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voz της Γαλικίας.

Εννέα μέρες μετά η ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεψε υγιέστατη στο γηροκομείο της πόλης Χόβε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σύζυγος της έπαθε σοκ μπροστά στο θέαμα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα, για τον θάνατο της γυναίκας μου», ενώ στην πραγματικότητα κατέληξε η άλλη ηλικιωμένη ασθενής με την οποία μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ίδρυμα Σαν Ροσέντο, που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας, ανέφερε ότι το λάθος προέκυψε όταν η Μπλάνκο και άλλοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε άλλο γηροκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου.

Κατά τη μεταφορά των ασθενών λοιπόν προέκυψε ένα μπέρδεμα με τα ονόματα και έτσι νόμιζαν ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν η Ροχέλια.

Το Ίδρυμα ζήτησε την ειλικρινή του συγγνώμη για την παρανόηση που υπήρξε και έχει ήδη αιτηθεί την επίσημη «ανάσταση» της 85χρονης στα χαρτιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: