Συγκλονιστικό βίντεο: Πήγε να σκεπάσει με παλτό άστεγο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο κι αυτός… τον λήστεψε!

Κοινοποίηση:
lecps

θλίψη και σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας σε ένα πεζοδρόμιο κεντρικής συνοικίας της Νέας Υόρκης το πρωί της Τετάρτης. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8.40 π.μ. στην 5η Λεωφόρο, όταν ένας 59χρονος άνδρας πλησίασε έναν άστεγο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να του προσφέρει ένα παλτό για να τον προστατέψει από το κρύο.

Μέσα σε λίγα δευτερόπτα ωστόσο ο γενναιόδωρος αυτός άνθρωπος «πλήρωσε» την καλή του πράξη δεχόμενος επίθεση από τον άστεγο, που τον χτύπησε, τον λήστεψε και τράπηκε σε φυγή.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η New York Post βλέπουμε τον «Καλό Σαμαρείτη» να πλησιάζει τον 25χρονο Ξαβιέ Ίσραελ, που είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον αριθμό “476” της 5ης Λεωφόρου και φαίνεται να κοιμάται. Λίγες στιγμές αφότου ο 59χρονος σκεπάζει τον Ίσραελ απαλά με το παλτό, εκείνος πετάγεται όρθιος και ρίχνει τον άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει στο έδαφος. Με γρήγορες κινήσεις, αρπάζει το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του παντελονιού του. Ο 59χρονος άνδρας, σαστισμένος από όσα έχουν συμβεί, προσπαθεί μάταια να πάρει πίσω το πορτοφόλι του, αλλά ο δράστης του ρίχνει μπουνιά και τον ξαναπετάει στο έδαφος.

Ο Ίσραελ το έβαλε στα πόδια αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή περιοχή, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι ο Ίσραελ έκρυψε χρήματα μέσα από το παντελόνι του, και ότι κατα τη σύλληψη βρέθηκαν πάνω του και κατασχέθηκαν 1.500 δολάρια. Ο 25χρονος άνδρας αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για την επίθεση και τη ληστεία εις βάρος του 59χρονου άνδρα, που φαίνεται ότι δεν ήταν το μοναδικό αδίκημα που διέπραξε αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, ο Ίσραελ το περασμένο Σάββατο γρονθοκόπησε μια 49χρονη γυναίκα που επίσης προσφέρθηκε να του παράσχει βοήθεια. Κατά την επίθεση εις βάρος της η γυναίκα έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στον αγκώνα. Ο Ίσραελ συνελήφθη, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 25χρονος ωστόσο είχε συλληφθεί ξανά και στις 2 Ιανουαρίου γιατί είχε επιτεθεί απρόκλητα σε ένα νεαρό ζευγάρι που καθόταν σε μια πέτρα στο Σέντραλ Παρκ, σπρώχνωντας τα δύο 18χρονα παιδιά για να πέσουν κάτω. Και τότε είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του, ωστόσο ο εμφανώς επικίνδυνος άνδρας παρέμενε εκτός φυλακής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.