Συγκλονιστική ιστορία αγνοούμενου της Κυπριακής τραγωδίας: Ταυτοποιήθηκε Ελλαδίτης ήρωας της ΕΛΔΥΚ, όμως δεν υπάρχει πλέον κανείς συγγενής να παραλάβει τα οστά του

Κοινοποίηση:
ΑΨΣΑΨΑΣΣΨ

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγωδία του 1974 στην Κύπρο και με τους 758 (από τους αρχικά 1510) αγνοούμενους να μην έχουν ανευρεθεί ακόμη μια συγκλονιστική ιστορία προέκυψε μέσα από τις εξετάσεις DNA που έγιναν στη σορό ενός ήρωα του 1974 από την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, τα οστά του ήρωα ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό επιστημονικά, ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε, οι γονείς αλλά και συγγενείς του έχουν όλοι αποβιώσει.

Έτσι δεν υπάρχει κανείς για να παραλάβει τα οστά και να ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για το εάν επιθυμεί αυτά να ταφούν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ή να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και το γεγονός δεν είναι φυσικά άσχετο με το μισό αιώνα ο οποίος έχει παρέλθει από την τουρκική Εισβολή.

Συνολικά 142 στελέχη της ΕΛΔΥΚ όλων των βαθμίδων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται ακόμα από το 1974. Από κληρωτούς στρατιώτες μέχρι και έξι συνταγματάρχες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

 1. Να ταφεί με τιμές, δημοσία δαπάνη, στον τόπο καταγωγής του, γιατί αυτός δεν έδωσε μόνο την ζωή του αλλά και όλη την συνέχειά του.
  Ακούς εκεί δεν υπάρχει κάποιος να τον παραλάβει !
  !!!
  Δήμαρχος από τον τόπο του, δεν υπάρχει ;
  Παπάς από τον τόπο του, δεν υπάρχει ;
  Παλιός διοικητής ή άλλος συστρατιώτης του, δεν υπάρχει ;
  Ο Πανελληνίος Συνδέσμος Αγωνιστών Κύπρου 1974 είναι ακόμα ενεργός ;
  Ο νυν ΑΓΕΣ, είναι πολύ απασχολημένος ;
  Ο κ. Χαρδαλιάς ομοίως ;
  Ο κ. Δένδιας μήπως ;
  Ο κ. Πρωθυπουργός ;
  Η κα. Πρόεδρος ;

Comments are closed.