Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την παράνοια της Σανγκάης(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΑΝΓΚΑΗ

Χωρίς τέλος είναι οι συγκλονιστικές μαρτυρίες που έρχονται από τη Σαγκάη, όπου εδώ και έναν μήνα έχει επιβληθεί ένα απάνθρωπο lockdown.

Το χιούμορ του επιστράτευσε ένας Ιταλός για να αντέξει την παράνοια της  Σαγκάης.

Ο Αλεσάντρο Παβανέλο περιγράφει σκωπτικά το 12ωρο δράμα του.


Η πρώτη κίνηση είναι να του στείλουν ένα μήνυμα ότι θα πάει σε κέντρο καραντίνας ενώ έσπευσαν να του απολυμάνουν το δωμάτιο.

«Μου ζήτησαν ‘ευγενικά’ να κατέβω από το διαμέρισμα μου».

Η περιπέτεια του μόλις άρχιζε. Κατευθύνεται προς το κέντρο καραντίνας έχοντας επιβιβαστεί σε ένα γεμάτο λεωφορείο με ασθενείς.

Για λόγο, που δε διευκρινίζουν και ενώ έχει μείνει στην αναμονή για περισσότερες από 4 ώρες, του λένε ότι θα τον ξαναπάνε σπίτι του.

Θα μείνει στο λεωφορείο άλλες 4 ώρες χωρίς να του λέει κανένας γιατί καθυστερεί η επιστροφή του.

Τότε ξαφνικά τον οδηγούν στο ίδιο κέντρο καραντίνας.

«Ένας από τους γιατρούς μου είπε, ως δικαιολογία υποθέτω, ότι αυτό το μέρος δεν είναι καλό για κάποιον ξένο και ότι οι συνθήκες είναι άθλιες».

Δεν τον αφήνουν να κατέβει και τον οδηγούν για δεύτερη φορά πίσω στο διαμέρισμά του.

Οι γείτονες έχουν ξεσηκωθεί επειδή επέστρεψε ενώ είναι ακόμα θετικός. Έξω από την πολυκατοικία εμφανίζονται περιπολικά της αστυνομίας.

Την τρίτη φορά και, αφού έχουν άλλες 4 ώρες, φτάνει στο κέντρο απομόνωσης.

«Ειλικρινά, πώς πιστεύουν πως κάποιος ασθενής μπορεί να θεραπευτεί σε ένα περιβάλλον που όλοι μοιράζονται τα μικρόβια τους;».

Πληθαίνουν οι φωνές στη Δύση που λένε ότι η πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων που εφαρμόζει η Κίνα όχι μόνο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά το κοινωνικό και οικονομικό κόστος ξεπερνά κάθε πιθανό όφελος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: