Συγκλονίζει η Χαρά Βέρρα με τον Γολγοθά της: «Το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, είπαν, δεν υπάρχει θεραπεία»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

“Εγώ προσεύχομαι μόνο να μην πονάει, τίποτε άλλο” ομολογεί η Χαρά Βέρρα.

Σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων προχώρησε η Χαρά Βέρρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μέσα σε όλα, η τραγουδίστρια του παραδοσιακού τραγουδιού μίλησε για την αγαπημένη της εγγονή, εξηγώντας το σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει από τη γέννηση της και την αδυναμία ανεύρεσης της όποιας θεραπείας.
Είχατε συγκλονίσει το πανελλήνιο με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η εγγονή σας. Σήμερα πως είναι;

Η Χαρούλα μου, το καμάρι μου, ο άγγελος μου! Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν μιλάει, δεν περπατάει, δεν κάθεται, δεν τρώει, τα φαγητά της είναι αλεσμένα. Ακόμη δεν έχουν βρει το σύνδρομο, είναι κάτι σπάνιο. Όταν γεννήθηκε, έστειλα τις εξετάσεις στην Αμερική και μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία, το παιδί αυτό ζει έτσι. Καταλαβαίνει τα πάντα, ακούει, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει ενώ πηγαίνει σε ειδικό σχολείο. Η Χαρούλα είναι ένας άγγελος, είναι όμορφη, πανέξυπνη. Ο Θεός το έκανε για κάποιο λόγο να είναι έτσι. Όλο γελάει, ούτε ακούγεται, άμα της δώσεις να φάει, θα φάει, αν χρειαστεί να την αλλάξεις… δεν θα κλάψει για τίποτα, εκτός άμα την μαλώσεις ή αν φύγει η μάνα της, τρελαίνεται από τη χαρά της.

Πότε ανακαλύψατε ότι το παιδί έχει αυτή την πάθηση;

Από την κοιλιά της Κωνσταντίνας έτσι. Το είδαμε στον υπέρηχο. Οι γιατροί έλεγαν στην κόρη μου ότι η κύηση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εκεί όμως ήταν ανένδοτη. Δεν ήθελε με τίποτα να διακόψει την εγκυμοσύνη. Μου λέει, «μαμά θα το κρατήσω το παιδί και ό,τι γίνει». «Δικιά σου είναι η απόφαση παιδί μου» της λέω και γεννήθηκε η Χαρούλα.

Οι γιατροί έχουν αποκλείσει κάθε περίπτωση βελτίωσης;

Μου είπαν ότι το μωρό δεν έπρεπε να γεννηθεί, δεν υπάρχει καμία θεραπεία. Το παιδί αυτό θα ζει έτσι. Καταλαβαίνει τα πάντα, ακούει, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Έχει κλείσει τα 11. Πορευόμαστε έτσι. Την καταλαβαίνουμε μόνο εγώ και η μητέρα της. Εγώ προσεύχομαι μόνο να μην πονάει, τίποτε άλλο. Έχουν στραβώσει τα χεράκια και τα ποδαράκια της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: