Συγκίνηση: Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και Σταυρό με τίμιο ξύλο προσκύνησαν Καταδρομείς της Ρεντίνας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Του Ηλία Προύφα

Σταυρό με τίμιο ξύλο καθώς και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν χθες στελέχη και οπλίτες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών και του ΚΕΑΠ.

Σύμφωνα με το έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, την παραμονή της εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου η Θαυματουργή Εικόνα μεταφέρετε από το Άγιον Όρος στην στο γυναικείο μετόχι της μονής την Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Για μία εβδομάδα χιλιάδες πιστοί επώνυμοι και ανώνυμοι από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία προθύμως υπακούει και ελεεί όλους όσους την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.
Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις οι οποίες ήταν περιορισμένες λόγω των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορονοϊού, ήταν πολύ περιορισμένες και ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα το μεσημέρι, όπου μετά την πολύωρη αγρυπνία, την πρωινή θεία λειτουργία και την παράκληση η εικόνα αναχώρησε και πάλι για το σπίτι της στο Άγιον Όρος.
Με την παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχη της περιοχής Λαγκαδά κ. Ιωάννη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντα Αμφιλοχίου, πλήθος πιστών με τα αυτοκίνητά τους συνόδευσαν την εικόνα έως την Ουρανούπολη.
Από εκεί μόνο φέτος και λόγω covid-19, ένα πλοίo με την Θαυματουργή εικόνα, τους πατέρες της μονής και περίπου 15 προσκυνητές μετέβησαν στο Δοχειάρι, όπου μετά από σύντομη δέηση οι Πατέρες μετέφεραν την εικόνα στο μοναστήρι μέχρι και του χρόνου που και πάλι θα μεταφερθεί για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Φέτος για τέταρτη χρονιά, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα χθες ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αντιπροσωπεία της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών από τη Ρεντίνα, υποδέχθηκε όπως ορίζει πλέον το έθιμο, στην είσοδο της Ταξιαρχίας, τη θαυματουργή εικόνα, όπου με υποδειγματικά μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19 και με πρώτο τον Ταξίαρχο Διοικητής Πουλόπουλο Ανέστη, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα οπλιτών και στελεχών τόσο στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου καθώς και σε Σταυρό με τεμάχιο τιμίου ξύλου.

Ταυτόχρονα ο σεπτός ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Γέροντα Αμφιλόχιο, το Στρατιωτικό Ιερέα του Γ’ΣΣ, Π. Ιωάννη Καραγιάννη και πατέρες της μονής, απέπεμψαν δέηση υπέρ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. 99Γ ΕΣΣΟ 260 ΣΕΙΡΑ από τις ποιο μάχιμες μονάδες ει μουν στον 72ο λόχο μας είχαν βγάλει το παρατσούκλι αλιγάτορες πολλές αναμνήσεις καλές κακές αλά πάνω απ όλα ένα τεράστιο σχολείο.

Comments are closed.