Στρατιωτικός νόμος και με την βούλα από σήμερα – Απαγορεύουν μέχρι τις 1 Φεβρουαρίου όλες τις συναθροίσεις! Τι θέλουν να περάσουν στα κρυφά και πάλι;

Κοινοποίηση:
synathriseis_astynomia_koronoios

Απαγορεύονται από σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.
Πρόκειται για απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ η οποία, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ελήφθη στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

«Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

• η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

• ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

• η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

• διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. Αν χωριζομαστε σε 50αδες με αποσταση τα 10 μετρα.. μετραει;

  2. Εξαιρούνται τα κομμούνια που εκτελούν υπηρεσία και μας δουλεύουν κανονικά το είδαμε 17 Νοέμβρη..

  3. Kostas
    Πριν από 8 ώρες
    αν μπορέσεις και σου βγαίνει ο χρόνος, θα σε παρακαλούσα να ψάξεις τα παρακάτω:

    1. Σε ποιες χώρες της Ευρώπης υπάρχει η χρήση SMS ως άδεια εξόδου σε περίοδο κοινωνικού αποκλεισμου/αυτοπεριορισμού (διότι αυτός είναι ο όρος και όχι lockdown 😔)
    2. Τι ακριβώς παίζει με τα καινούρια μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σχετικά νε τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κόσμου (έπαιξε σήμερα το πρωί στον Παπαδάκη… Στο πάνελ ήταν και εκπρόσωπος της αστυνομίας).
    3. Τι ακριβώς μας είπε ο κ. Σηψας προχθές… “Δεν θα υπάρξει λύση μέχρι τέλος του 2021 αρχές 2022”

    1. Μέχρι τα πιστοποιητικά Εμβολιασμού και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες να έχουν αντικαταστήσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα .

  4. Καταρχάς από που και ως που ο αρχηγός αστυνομίας επιβάλει περιορισμούς?ως τι?

    1. Για να μην βγουν μπροστά οι πολιτικοί και χαλάσει η χωρίστρα τους βάζουν τα όργανα. Αλλά η απόφαση είναι 100% πολιτική.

  5. αυτο και για τους λαθρο ε ??? που ειναι μπουλουκια

  6. ΟΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΚ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΤΣΑΜΠΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ

  7. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΝΕ , ΟΛΟΙ ΕΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΛΙΜΕΡΙΑΣΕΤΕ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ 4 ου ΡΑΙΧ ΤΩΝ ΝΑΖΙ=ΦΑΣΙΣΤΩΝ

  8. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΑΣΟΝΩΝ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.

  9. Ρε μπετόβλακες όλοι σας, τι φαφαριές γράφετε;
    Υπήρχε περιοσισμός συγκεντρώσεων στα 9 άτομα μέχρι τώρα, και το πάνε στα 100.
    Αυτό λέγεται ΧΑΛΑΡΩΣΗ των μέτρων και όχι δικτατορία.
    Και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί αυτή η χώρα φαλήρισε, έέέ;

    1. Οι συγκεντρώσεις πάνω από 9 άτομα ήταν παντού,οπότε από που να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο νόμος τις απαγόρευε;

  10. ξεσηκωθειτε ρε ζώα επιτέλους όπως κάνουν σε άλλες χώρες είστε οι χειρότεροι σε όλοι την ευρώπη ζώα ε ζώα

    1. Ευχαριστούμε για την φιλοφρόνηση εσύ που αποκαλείς επανειλημμενα τους συνανθρώπους σου ζώα, τιμητικά κατά την γνώμη μου, πού υπαγεσαι και πότε ξεσηκωθηκες; ηλιθιε!!!!!

  11. Άμα ο Τσίπρας υποσχεθεί διαγραφή προστίμων, ο Μητσοτάκης θα πέσει την ίδια ακριβώς μέρα και θα κρεμαστεί στην πλατεία Συντάγματος.

  12. πειτε το καθαρα χωρις παραπανω διευκρινησεις . ..και μεις θα το καταλαβουμε …Μονο που δε θα σας κανουμε τη χαρη ..αρκετα μειναμε στο γυψο

  13. Είναι η ημέρες της Επετείου της Κρίσης των Ιμίων..
    Ότι θέλουν Απαγορεύουν, κατοχική κυβέρνηση είναι δεν μπορεί να τους μιλήσει κανείς..

  14. Η χώρα βρίσκεται υπό πλήρη κατοχή και οι προδότες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, είναι σαν την λερναία ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις, δύο και τρία ξεφυτρώνουν.
    Οπότε είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση, αφού το καθεστώς άρχισε πλέον να μην κρύβεται πίσω από προφάσεις Δημοκρατίας και δείχνει ξεκάθαρα τα δόντια του και σε λίγο θα δαγκώσει !
    Για αυτό μην ξεχνάει κανείς πως ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής έλεγε…
    «Η Λευτεριά αποκτιέται με το αίμα και όχι με ειρηνικές ψευτοφωνές.
    Αυτές είναι ίδιον των Δειλών» ! ! !
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  15. τελικα μαλλον ξεπουλησε και την Μυκονο ο Αλητης και τωρα τρεμει τις αντιδρασεις

  16. …μα τα ΜΜΕ λένε οτι χαλαρώνουν τα μέτρα… τι όχι?

    εμετική κυβέρνηση. κοντόφθαλμε λαέ θυμήσου.

  17. χαιρομαι γιατι διαπιστώνω με χαρα οτι καθε τοσο και ενα καινούργιο “πρόβατο” εμφανιζεται…. οτι να ναι.

  18. Γιά τίς διαδηλώσεις γίνεται η φασαρία. Επί τέλους νά πούνε ρητά ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, καί οι διοργανωτές θά μπούνε στήν “μπουζού”.
    Τά πολιτικοποιημένα ΑΕΙ πρέπει νά κόψουν τούς ομφάλιους λώρους μέ τά κόμματα, καί οι φοιτητές νά καταλάβουν ότι στά ΑΕΙ μπαίνουν γιά νά σπουδάσουν επιστήμες καί όχι πολιτική τού πεζοδρομίου. Εάν δέν θέλουν, τότε υπάρχουν καί άλλες κατευθύνσεις χειρονακτικών επαγγελμάτων ή νά πάνε σέ ξένα ΑΕΙ όπου θά μάθουν πραγματικά πώς πρέπει νά συμπεριφέρονται εντός τών πανεπιστημίων.
    Εάν δέν έχουν τά “αρχ@δια” νά κάνουν τά αυτονόητα, χωρίς υπεκφυγές, παρά νά δείχνουν μόνο τά τριχωτά στήθια τους, ας παραιτηθούν, καί οι μελοντικές γενεές θά τούς στήσουν προτομές!

  19. Να μαζευόμαστε 99 άτομα έτσι για να τους σπάσουμε τα νεύρα!
    Τι θα πει πάνω από 100 άτομα, και όχι 80 ή 70 κτλ μόνο πάνω από 100 άτομα κολλάει ο ιός?
    Αυτοί με πρόφαση τον ιό θα μας κόψουν και το κατούρημα!
    Τυχαία πήραν την απόφαση τώρα που οι Προδότες ξεπουλούν την Ελλάδα στην Τουρκία!

Comments are closed.