Στρατηγός Κ.Ζιαζιάς προς ΗΠΑ: «Παρακαλάτε να πάρετε 5 δις για φρεγάτες και μας λέτε και ζητιάνους» – ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Κοινοποίηση:
ziazias

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την στιγμή που σε μία εξοργιστική τοποθέτηση και άκρως προσβλητική για την Ελλάδα ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX Ρόμπερτ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή το πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό και το αίτημα του ΠΝ για την απόκτηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke, ως ενδιάμεση λύση!

Και μπορεί ο ίδιος εν μέρει να ανακάλεσε (καθώς την φράση την εννοούσε αλλά μιλούσε μόνο για τα αντιτορπιλικά ΑΒ – έκανε διευκρίνηση) αλλά ουδείς έχει βάλει στην θέση του έναν όχι απλό πολίτη των ΗΠΑ αλλά έναν ε.α αξιωματικό που μάλιστα είχε υπηρετήσει στην Ελλάδα στην πρεσβεία αλλά και εμφανίζονταν κάποια στιγμή να έχει και επιχειρηματικά συμφέροντα στο πρόγραμμα των νέων φρεγατών μέσω της εταιρείας που βρίσκονταν (ΟΝΕΧ) και είναι υποψήφια έμμεσα για το πρόγραμμα ναυπήγησης των αμερικανικών φρεγατών .

Σήμερα έρχεται ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς σε μια σκληρή απάντηση να βάλει τα πράγματα στην θέση του αλλά και να εκφράσει σωστά για την άμυνα μας συμπεράσματα (αν διαβαστούν από τους αρμοδίους). Γράφει ο στρατηγός:

Την ημέρα που η Ελληνική Κυβέρνηση απεφάσισε   να βάλει για τα καλά στο παιχνίδι «αγοράς φρεγατών» και τις αμερικανικές φρεγάτες ,τις οποίες οι ίδιοι οι Αμερικανοί ζητούν…τη βύθιση τους, ο πρώην Ακόλουθος Άμυνας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, δηλαδή περίπου ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας ,με μια άστοχη  ανάρτηση  του στο twitter, εμφανίζεται προσβλητικός έναντι της Ελλάδας, έναντι του λαού μας , έναντι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας μας ,απαντώντας σε μήνυμα Έλληνα χρήστη σχετικά με το τι ζητά η χώρα μας για το Στόλο της ως ενδιάμεση λύση,  απάντησε ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να παζαρεύουν” , δηλαδή είπε τους ΕΛΛΗΝΕΣ «ζητιάνους» , είπε όλους αυτούς που συνεργαζόταν επί τέσσερα χρόνια στρατιωτικούς και πολιτικούς «ζητιάνους»,  είπε  αυτούς που τον φιλοξενούσαν «ζητιάνους». Σε μια εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και έχουν ξεφύγει από ιδεοληψίες και χρονιές παθογένειες.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε την εδώ αμερικανική πρεσβεία και όχι βέβαια τον  υπάλληλο της, επειδή βλέπω η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει ,ότι ένα ΕΘΝΟΣ με την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου , που στις δύσκολες εποχές για την ανθρωπότητα ,κατέθεσε τη ζωή του σαν ενέχυρο της Ελευθερίας . Ενα ΕΘΝΟΣ που φώτισε το δρόμο της ιστορίας του με τη λάμψη της ΨΥΧΗΣ του λαού του

Ενα ΕΘΝΟΣ που ΔΙΔΑΞΕ στον κόσμο ότι είναι καλύτερα να πεθαίνεις ελεύθερος παρα να ζεις σκλάβος , δεν είναι ποτέ «ζητιάνος». Αν κάποτε  ζήτησε βοήθεια , οικονομική και στρατιωτική ,αυτό ήταν μετά τις καταστροφές που υπέστη από την συμμετοχή του σε παγκόσμιους πολέμους ,πάντα στο πλευρό του Δυτικού Κόσμου και πάντα πλήρωσε με ποτάμια αίματος , σε σύγκριση με τον πληθυσμό της , τον αγώνα της για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και δικαιοσύνη .

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι τον αλαζόνα αμερικανό πρώην στρατιωτικό, ο οποίος φαίνεται ότι στερείται στοιχειώδους στρατιωτικής αγωγής ,ότι οι αμερικανοί είναι αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC  και όχι τα ελληνικά επιτελεία  . Επίσης όποιος δηλώνει διατεθειμένος να ξοδέψει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει κάποια σύγχρονα πλοία οπωσδήποτε δεν είναι ζητιάνος.

Δεν γνωρίζει φαίνεται ο ανιστόρητος αμερικανός  πρώην ακόλουθος στην χώρα μας ότι «ο ζητιάνος», δηλαδή η Χώρα μας , είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας , που πληρώνει έγκαιρα και πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Συμμαχία, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας εν αντιθέσει με τους Γερμανούς και άλλους , εύρωστους οικονομικά συμμάχους .

Ο  μέχρι πρόσφατα Αμερικανός Ακόλουθος στην Αθήνα αλλά και πριν ναυτικός Ακόλουθος στο Ισραήλ , έμπειρος στρατιωτικός, αλλά και διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας, γνωρίζει άριστα και το βάρος των λόγων του και το θέμα που προκάλεσε με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του , ξεχνώντας τόσο τα διπλωματικά όρια όσο και την στρατιωτική δεοντολογία .

Η στάση βέβαια των ΗΠΑ απέναντί μας, επί δεκαετίες, υποδηλώνει ότι ο Ακόλουθος Άμυνας  δεν είναι μόνος και οι απόψεις του δεν είναι εξαίρεση στους κύκλους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Άραγε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο λαλίστατος και «υπερδραστήριος» πρέσβης θα καταδικάσουν τα λεγόμενα του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους τους ή συμφωνούν ;

Η απλή συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει , αλλά με «αλλά» ,ο ακόλουθος , δεν νομίζω ότι  αρκεί για να πάρει συγχωροχάρτι και να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες πολλών εντός της Χώρας μας ότι ο υπερατλαντικός σύμμαχος και οι ντόπιοι «πρόθυμοι» φαίνεται να θέλουν τη μετατροπή της Ελλάδας και πάλι σε απολύτως εξαρτώμενο κρατίδιο.

Σε ένα παράρτημα των ΗΠΑ, χωρίς δική του προσωπικότητα, αποκομμένο από άλλους συμμάχους ή από παραδοσιακές σχέσεις με άλλες χώρες. Χωρίς καν βέβαια  να δεσμεύονται για την ακεραιότητα μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από άλλους συμμάχους της , όπως ούτε ακόμη  από τη Μόσχα , κυρίως  από τη Γαλλία, διότι το Παρίσι είναι το μόνο που εξισορροπεί τη συμμαχία Τουρκίας-Γερμανίας.

ΝΑΙ στην συμμαχία με την μεγάλη διαχρονικά σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ , ΝΑΙ  στις συμμαχικές εξυπηρετήσεις και στρατιωτικές συνεργασίες  εντός της χώρας μας , αλλά να εξυπηρετούν και τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά να κρατούν ψηλά και την εθνική μας τιμή , αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια , που τελευταία πληγώθηκε από τις δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας και τωρα «διορισμένου» επικεφαλής σε επιχειρηματικό όμιλο αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα

Εαν έκανε βέβαια τους υπόψη χαρακτηρισμούς σε άλλη χώρα , είναι δεδομένο ότι σήμερα θα βρίσκονταν στην πατρίδα  του και δεν θα «επιχειρούσε» οικονομικά και εμπορικά στην χώρα τους , όπως συμβαίνει  σήμερα στην Ελλάδα ..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Ολοι το παιζουν ραμπο εν καιρω ειρηνης…….
  θεωριες θεωριες και μπλα μπλα να περναει η ωρα μιας και μπαινει η παχουλη συνταξη και ολα μια χαρα.
  εφεντζιλικι με στολες παρελασης και τιποτε μα τιποτε αλλο.
  μια απο τα ιδια .
  σας ειδαμε και στα ιμια σας ειδαμε και το 1974. H ελληνικη κοινωνια πειναει , ολα τα υπολοιπα για αυτην ειναι γραμμενα στα παλια της τα παπουτσια.

 2. Ο/Η Περιπολαρχης πρωην και μη λωποδυτης ενταξ ρε ?[θα κοιμηθω αγκαλια με τα δοξασμενα σκεπτικα του....] λέει:

  ….γκραντε καλαμπουρτζης ο τυπος…..αλλα οταν τον βλεπουν οι ασιατες , γαμησετα….χαιρετιζω τον μεγα στραταρχη τον κουρασμενο.

 3. Για τις βασεις τους οι Αμερικανοι ειναι ζητιανοι,ας αναλογιστουν
  οτι αν θελουμε κανουμε ελεημοσυνη να τους τις δωσουμε και αν θελουμε μπορουμε να δωσουμε την ελεημοσυνη μας σε αλλους
  που ειναι πολυ ποιο ευγνωμονες και πιστοι φιλα διακοιμενοι προος ημας.
  Ως εδω ,ως προς την μεγαλορησυνη των Αμερικανων και καθε αλλου

 4. Για τις βασεις του οι Αμερικανοι ειναι ζητιανοι,ας αναλογιστουν
  οτι αν θελουμε κανουμε ελεημοσυνη να τους τις δωσουμε και αν θελουμε μπορουμε να δωσουμε την ελεημοσυνη μας σε αλλους
  που ειναι πολυ ποιο ευγνωμονες και πιστοι φλα διακοιμενοι προος ημας.
  Ως εδω ,ως προς την μεγαλορησυνη των Αμερικανων και καθε αλλου

 5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΑΡΑΜΟΦΑΓΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΖΩΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗ ΒΕΒΑΙΗ ΣΥΣΣΩΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ,ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΜΕΝΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ),ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΑΔΚΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ….

 6. Σιγά μην σκίσει κανένα καλσόν…. Ρε… Θα μπουκάρεις στην ανατολική Θράκη;;… Και άσε τα λόγια…. Και αυτά που φοράς στην στολή…. Δεν έχουν αξία σε καιρό ειρήνης… Απλα τσιγκακια είναι… Ρε οι Τούρκοι έχουν κάνει λίμνη το Αιγαίο και εσείς βαράτε προσοχες στους γκει πολιτικούς..

 7. Καλά τά λέει ο Ζιαζιας….. Όταν πρόκειται για τις παράνομες καί προδοτικές συμπεριφορές της νεοκομμουνιστικης Νουδουλας, η γλώσσα του, που είναι;;; Πονηρός ο βλάχος..

 8. Όλοι στο παιχνίδι της μάσσας είναι.
  Πολιτικοί , στρατηγοί , κολητοί παρατρεχάμενοι , και ο μαλάκας ο λαός θα πληρώνει το πόμολο.

Comments are closed.