Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Κακουργημάτων στις 19/9 ο τηλεπλασιέ Μένιος Φουρθιώτης! Οι 3 συνεργοί του και τα βαριά αδικήματα που κατηγορούνται. Οι πυροβολισμοί στο σπίτι του και τα καλάσνικοφ

Κοινοποίηση:
Νέο έργο (53)

Το έκθεμα που θα βρίσκεται στην είσοδο της αίθουσας την Δευτέρα το πρωί όπου θα εκδικαστεί με το Ν1 η υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη έχει πολύ βαρύ κατηγορητήριο για αυτόν και τους τρεις συνεργάτες του.

Ο τηλεπλασιέ σε βάρος του οποίου υπάρχουν και άλλες ανοιχτές έρευνες στη Δικαιοσύνη, αλλά και ποινικές διώξεις, κατά τους δικαστές που τον παραπέμπουν μαζί με τρία ακόμη πρόσωπα σε δίκη, έστηνε επιθέσεις σε βάρος του για να αιτηθεί στη συνέχεια την επαναφορά της αστυνομικής του φύλαξης.

Ο Μενιος Φουρθιώτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, αλλά και με τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου είναι «φωτιά» για τον παρουσιαστή, καθώς, εκτός από τις στημένες επιθέσεις, φέρεται ότι ασκούσε πιέσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Επίσημων και Ευπαθών Στόχων, στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα», αλλά και καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του ταξιάρχου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επίσημων και Ευπαθών Στόχων και σε βάρος ενός ακόμη στελέχους της εν λόγω διεύθυνσης. Στο πολυσέλιδο βούλευμα γίνεται λόγος για αμοιβή από τον Φουρθιώτη προς τους δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν τις δύο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του, η μία στις 16 και ή άλλη στις 23 Απριλίου του 2021.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, μετά τις δήθεν επιθέσεις ο Μένιος Φουρθιώτης κατέφυγε στις αστυνομικές Αρχές για να τις καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του ή ακόμα και τον θάνατό του». Επιπλέον, με τις κινήσεις του αυτές αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης, αφού για να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια Αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του, που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει». Σημειώνεται ότι δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών της, στη Λεωφόρο Θησέως στις 16 Απριλίου 2021, όταν έπειτα από καταδίωξη ο ένας εκ των κατηγορουμένων έβγαλε από σάκο που έφερε μαζί του ένα καλάσνικοφ και πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές προς τους τρεις αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2021, έπειτα από πέντε μήνες κράτησης στις Φυλακές Κορυδαλλού. Με διάταξη του ανακριτή αποφυλακίστηκε, με εγγυοδοσία 30.000 ευρώ και όρο την παρουσία του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα. Επίσης, του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

πηγή: edolio5.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: