Στους «8» του τουρνουά της Νέας Υόρκης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Κοινοποίηση:
tsitsipas-tennis-neayorki

Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Western & Southern Open της Νέας Υόρκης πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας 7-6 (2) και 7-6 (4) του Τζον Ίσνερ, εξασφαλίζοντας θέση στους «8» Masters για έκτη φορά στην καριέρα του.

Να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του πρώτου σετ και ενώ ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 6-5, ο αγώνας διεκόπη προσωρινά λόγω καταρρακτώδους βροχής.

Με την επανέναρξη της συνάντησης, ο Ίσνερ ισοφάρισε, οδηγήθηκαν στο tie break, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Στο δεύτερο σετ ήταν ο Ίσνερ εκείνος που προηγήθηκε με 6-5, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε έστειλε το σετ στο tie break και στη νίκη. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα, ο οποίος απέκλεισε τον Ματέο Μπερετίνι με 2-0 σετ , 6-3, 7-6(4).

Τσιτσιπάς: Ενιωσα πολύ άνετα, δεν είχα νεύρα

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Το επίπεδο εστίασης και προσοχής μου έπρεπε να βρίσκεται εκεί όλη την ώρα», είπε ο Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα. «Ο Τζον είναι ένας πολύ απρόβλεπτος παίκτης. Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ επιθετικός. Εάν δεν αντιμετωπίσεις τα πρώτα σερβίς, αυτό μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο μαζί του, οπότε νομίζω ότι το να είμαι επιθετικός και να πιέζω όλη την ώρα ήταν κάτι πολύ σημαντικό σήμερα», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Ένιωσα πολύ άνετα, δεν είχα νεύρα. Ακόμα και όταν έφτασε στην ισοπαλία. Ένιωσα πολύ άνετα και αποφασιστικά με τις τακτικές που ήθελα να ακολουθήσω. Συνολικά, ήταν μια εξαιρετική απόδοση και νομίζω ότι μπορώ να βελτιώσω μερικά πράγματα στον αυριανό αγώνα. Δεν νιώθω πίεση, αλλά νομίζω ότι μπορώ να είμαι ακόμη πιο επιθετικός και να παίξω με υψηλότερα ποσοστά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: