Στον εισαγγελέα υποψήφιος οδηγός – Εστησε ολόκληρη επιχείρηση για να «κλέψει» στις εξετάσεις

Κοινοποίηση:
diploma-odigisis-500

Ολόκληρο σύστημα με πομπό και δέκτη είχε στήσει ένας υποψήφιος για να «περάσει» το θεωρητικό κομμάτι των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης.

Όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, συνεργός του υποψηφίου βρισκόταν έξω από την αίθουσα εξέτασης και μέσω πομπού μετέδιδε ηλεκτρονικά στον υποψήφιο τις σωστές απαντήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απόπειρα αντιγραφής με ηλεκτρονικά μέσα στην αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε την Παρασκευή 10 Μαίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, προς τις αστυνομικές αρχές για συνεχή παρακολούθηση και εντοπισμό ηλεκτρονικών παρεμβάσεων στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, εντοπίστηκε ότι σε όχημα ιδιωτικής χρήσης σταθμευμένο πλησίον της υπηρεσίας, υπήρχε εγκατάσταση επικοινωνίας (πομπός) μέσω του οποίου μεταδίδονταν οι σωστές απαντήσεις προς εξεταζόμενο εντός της αίθουσας.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στον εξεταζόμενο και βρέθηκε επάνω του εγκατάσταση επικοινωνίας (δέκτης) μέσω του οποίου λάμβανε τις σωστές απαντήσεις από τον συνεργό του. Συνελήφθησαν ο εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός και ο επιβάτης του οχήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το όχημα δεσμεύτηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: