Στον εισαγγελέα οι 4 από τους 6 Αφγανούς, που συνελήφθησαν για τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας…(εικόνες)

Κοινοποίηση:
6608aeab1d7175afa1afbf6b7f64cb30_L

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια. Οι άλλοι 2 είναι ανήλικοι και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε χθες, έξι άτομα που φέρονται να είναι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά που κατέκαψε το ΚΥΤ, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ολοι οι κατηγορούμενοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι έμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Οι δύο απ’ αυτούς είναι ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών και την επομένη του εμπρησμού μεταφέρθηκαν μαζί με άλλους ασυνόδευτους ανήλικους στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας από τους 17χρονους εντοπίστηκε σε δομή φιλοξενίας στην Πιερία και ο δεύτερος σε αντίστοιχο χώρο στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στη Λέσβο.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 19 έως 20 ετών. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί», σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό, φθορά ξένης περιουσίας, στάση, όπως επίσης και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από social media και Facebook, το οποίο δείχνει κάποιους νεαρούς με χαρτόνια να βάζουν φωτιά σε χόρτα, σε εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ Μόριας.

2 1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Όχι βρε… Αυτά είναι απλώς ασυνόδευτα ανήλικα κακομοίρα προσφυγόπουλα…! Τι λέτε τώρα …. ! παλιόρατσιστές.

  2. ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  3. Ψυχολόγος υπάρχει από δίπλα να ενδυναμώνει τα παιδιά ή να διαμαρτυρηθώ αρμοδίως για καταπάτηση των δικαιωμάτων των επενδυτών;

Leave a Response