Στις 25 Οκτωβρίου έρχεται μερική έκλειψη ηλίου!

Κοινοποίηση:
ΕΚΛΕΙΨΗ

Μια ηλιακή έκλειψη είναι πάντα μια ευκαιρία για μερικές δυνατές φωτογραφίες ή βίντεο.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, θα υπάρξει μια μερική έκλειψη Ηλίου ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα δυτικά μέρη της Ασίας. Περίπου το 80% του ήλιου θα καλυφθεί στο αποκορύφωμα της έκλειψης. Έτσι, ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και βρείτε ένα τέλειο σημείο παρατήρησης!

Ηλιακή έκλειψη συμβαίνει κάθε φορά που η σκιά του φεγγαριού πέφτει στη Γη. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο κατά τη διάρκεια μιας νέας σελήνης, όταν το φεγγάρι περνά ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη. Υπάρχουν δύο ή περισσότερες ηλιακές εκλείψεις το χρόνο που συμβαίνουν όταν ευθυγραμμίζεται ακριβώς σωστά, έτσι ώστε μέρος της σκιάς του φεγγαριού να πέφτει στην επιφάνεια της Γης και να φαίνεται μια έκλειψη του ήλιου από αυτήν την περιοχή.

 

 

Να τονίσουμε ότι ενώ οι σεληνιακές εκλείψεις είναι ασφαλείς να τις δει κανείς με γυμνό μάτι, οι ηλιακές εκλείψεις δεν είναι. Πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην βλάψετε την όρασή σας και την κάμερα σας. Στην πραγματικότητα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα “ηλιακό φίλτρο” για να μην βλάψετε τον αισθητήρα εικόνας της φωτογραφικής μηχανής σας καθώς και για σωστή έκθεση.

Όταν παρακολουθείτε ή φωτογραφίζετε τις μερικές φάσεις μιας ηλιακής έκλειψης ή τη μέγιστη φάση μιας δακτυλιοειδούς έκλειψης, πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλιακό φίλτρο. Ακόμα κι αν το 99% του ήλιου καλύπτεται από το φεγγάρι, το υπόλοιπο 1% είναι επικίνδυνο να το δει κανείς με γυμνό μάτι και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια ή τύφλωση.

Φυσικά για να την δούμε πρέπει να έχουμε καθαρούς ουρανούς!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ

    1. Αμα θες τοσο πολυ να καταστραφει ο κοσμος αλλα δεν γινεται μπορεις και να πας να πνιγεις ενας βλαξ λιγοτερος σ αυτο το κοσμο …..

Comments are closed.