Στη δημοσιότητα τα sms του ερωτύλου -και απολυμένου πλέον- δημοσιογράφου της Bild

Κοινοποίηση:
springer

Ροζ μηνύματα έστελνε σε ασκούμενες δημοσιογράφους που είχε βάλει στο στόχαστρο ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Bild», Γιούλιαν Ράιχελτ, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Mάλιστα, μία από αυτές αποκάλυψε το περιεχόμενο των μεταμεσονύκτιων μηνυμάτων του.

«Είσαι ξύπνια; Θέλω να νιώσω το κορμί σου…» της έγραφε σ’ ένα από τα καυτά μηνύματά του ο 41χρονος Γιούλιαν.

Για το γερμανικό περιοδικό, το γεγονός ότι ο όμιλος ΜΜΕ Axel Springer στον οποίο ανήκει η Bild, άφηνε ανενόχλητο τον Γερμανό δημοσιογράφο να καταχράται την εξουσία του επί χρόνια, να συμπεριφέρεται ανάρμοστα σε υφιστάμενές του αλλά και να τις ανταμείβει δίνοντάς τους ευκαιρίες που δεν είχαν εάν δεν ξαπλώσει στο κρεβάτι του, δείχνει ένα πράγμα: ότι έχουν μαζευτεί πολλά ράμματα για τη γούνα του για τα οποία όμως η γερμανική εφημερίδα «Bild» τηρούσε σιγή ιχθύος.

Ο Ράιχελτ έκανε καριέρα στην εφημερίδα «Bild», με τον πατέρα του να έχει ήδη στρώσει τον δρόμο με ροδοπέταλα.

Το 2002, ο 22χρονος τότε Ράιχελτ ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα και το 2014 έγινε αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ και επικεφαλής της διαδικτυακής έκδοσης.

Το 2017 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Έχοντας διασφαλίσει μία θέση ισχύος στην εφημερίδα, εκμεταλλευόταν υφισταμένές του.

Οι συναντήσεις του με τις ασκούμενες γίνονταν σε ξενοδοχεία κοντά στη δουλειά.

Αρκετές από αυτές υποστήριξαν ότι ο Ράιχελτ τις προσέγγιζε στην αρχή της εκπαίδευσής τους ως «μέντορας». Επικοινωνούσε μαζί τους τακτικά και τους έδινε συγχαρητήρια για τη δουλειά τους.

«Μου έλεγε ότι ήμουν η πιο ταλαντούχα νεαρή δημοσιογράφος που υπήρξε ποτέ», ανέφερε το περιοδικό «Spiegel», επικαλούμενο ένα από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΑΝ, ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ!
    “ΒΟΜΒΑ”! Παραδέχθηκε την προπαγάνδα της η Bild και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη: «Σας ζητούμε συγγνώμη για την πολιτική που για 1,5 χρόνο έγινε για εσάς πολιτική βιαιοτήτων, παραμέλησης, απομόνωσης και μοναξιάς»

    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%92%ce%9f%ce%9c%ce%92%ce%91-%ce%a0%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7/

Leave a Response