Στη Χερσώνα οι Τσετσένοι μακελάρηδες του Καντίροφ: Τα βρήκαν δύσκολα οι Ρώσοι με την ουκρανική αντεπίθεση

Κοινοποίηση:
ΦΓΝ

Μια ομάδα περίπου 1.300 ενόπλων από τις παραστρατιωτικές τσετσενικές μονάδες του πολεμοχαρή Ραμζάν Καντίροφ  έφτασε στην περιοχή της Χερσώνας για να ενισχύσει τα ρωσικά στρατεύματα στα κατεχόμενα εδάφη, ανέφερε ανακοίνωση  του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που δημοσιεύτηκε στο Facebook, αναφέρει η Ukrinform.

«Για την ενίσχυση της ρωσικής δύναμης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής Χερσώνας, έφτασε μια μονάδα των λεγόμενων Καντιροφιστών, που συγκροτήθηκε με βάση την εθνική ταυτότητα, αριθμεί έως και 1.300 άτομα», το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου.

Nα σημειωθεί ότι ήδη οι δυνάμεις του Καντίροφ υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες σημαντικές απώλειες στις μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις, μετά τις οποίες ανακτήθηκε ο ουκρανικός έλεγχος στην πόλη Μπαλακλιά στην περιοχή του Χαρκόβου.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους στην περιοχή της Χερσώνας, η οποία ήταν το επίκεντρο μεγάλων μαχών τις τελευταίες εβδομάδες και καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι “Καντιροφιστές” είναι μια παραστρατιωτική δύναμη που σχηματίστηκε στη ρωσική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, την Τσετσενία, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως στρατός της ίδιας της περιοχής και η οποία έχει κατηγορηθεί για ανεξέλεγκτες παραβιάσεις δικαιωμάτων, σφαγές και βασανισμούς.

Η Ουκρανία έχει μιλήσει εδώ και εβδομάδες για μια μεγάλη αντεπίθεση στο νότο γύρω από τη Χερσώνα, και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πράγα στις 9 Σεπτεμβρίου ότι «βλέπουμε επιτυχία στη Χερσώνα τώρα».

Οι Ρώσοι πραγματοποιούν εναέριες αναγνωρίσεις με υψηλή ένταση, συνεχίζουν να λαμβάνουν να μέτρα για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποστήριξης των στρατευμάτων τους.

Την τελευταία ημέρα, η Μόσχα εξαπέλυσε 13 πυραύλους και 23 αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: