Στην κυκλοφορία έθεσε από σήμερα η Ρωσία το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light

Κοινοποίηση:
εμβολίου Sputnik V

Από σήμερα η Ρωσία δίνει στην κυκλοφορία το τέταρτο εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, το μονοδοσικό Sputnik Light, έγραψε η εφημερίδα Kommersant.

Το Sputnik Light αξιοποιεί μόνο την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, το οποίο χρησιμοποιεί μια δόση και μια δεύτερη, αναμνηστική δόση με διαφορά μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών.

Η απόφαση να εγκριθεί και να κυκλοφορήσει το Sputnik Light επηρεάστηκε από το γεγονός ότι το πρώτο συστατικό του παραδοσιακού εμβολίου παρήχθη σε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με την δεύτερη δόση, έγραψε η Kommersant επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το Reuters είχε μεταδώσει προγενέστερα ότι η δεύτερη δόση του Sputnik V είναι πιο ρευστή και δύσκολη στην παραγωγή.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα επίσημο πρόγραμμα επανεμβολιασμού εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα.

Το μονοδοσικό Sputnik Light θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση για τους Ρώσους που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις έξι μήνες πριν ή και παραπάνω, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ελλείψεις στα εμβόλια συνδέονται με την αυξανόμενη ζήτηση και με τις δυσκολίες αποθήκευσής τους, που θα επιλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το τοπικό υπουργείο Υγείας στην περιοχή Χαμπαρόφσκ στη Ρωσική Άπω Ανατολή ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τους εμβολιασμούς σε κάποια κέντρα δύο πόλεων του εξαιτίας των ελλείψεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response