Στην «κατάψυξη» η Γερμανία – Κλειστό το αεροδρόμιο του Μονάχου

Κοινοποίηση:
ΥΘΚΘΞΚ

Αλαλούμ στη Γερμανία από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Η ισχυρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ειδικότερα, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου να έχουν διακοπεί έως – το νωρίτερο – τις 6:00 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής.

Οι πολικές θερμοκρασίες μεταξύ -8 και -3 βαθμών παραμένουν σε όλη τη χώρα όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες όσο και στους αυτοκινητοδρόμους των περιοχών που έχει σαρώσει η σφοδρή κακοκαιρία.

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι συνθήκες στη βόρεια και την ανατολική Γερμανία, καθώς το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες έχει πλέον μετατραπεί σε πάγο.

Ακυρώσεις πτήσεων στο Μόναχο – Καθυστερήσεις στη Φρανκφούρτη

Συνολικά περισσότερες από 760 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών αναμένεται να ακυρωθούν συνολικά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, προς το οποίο εκτρέπονται εκτάκτως κάποιες πτήσεις με προορισμό το Μόναχο. Ρολά κατέβασε το μικρότερο αεροδρόμιο του Αλγκόι, στη Βαυαρία.

Χάος και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), τα σοβαρά προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν έως και το απόγευμα της Δευτέρας. Μέχρι τότε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου παραμένει απροσπέλαστος οδικώς, λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού που έχει πέσει στην περιοχή.

Την ίδια ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείτε στους αυτοκινητοδρόμους της νότιας Γερμανίας καθώς δεκάδες πολίτες σπεύδουν προς τα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως της γειτονικής Αυστρίας. Πάντως η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις οδικές μετακινήσεις και δη στους αυτοκινητοδρόμους.

“Θύμα” της σφοδρής κακοκαιρίας έπεσε και ο προγραμματισμένος για σήμερα ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ουνιόν Βερολίνου, ο οποίος σύμφωνα με  πληροφορίες της BILD, ακυρώθηκε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: