Στην Ιαπωνία απαγορεύονται οι αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια!

Κοινοποίηση:
ΙΑΠΩΝΙΑ

Στην Ιαπωνία, ορισμένα σχολεία εμποδίζουν τις μαθήτριες να έχουν αλογοουρά. Υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που εξακολουθούν να διατηρούν αυτήν την απαγόρευση επειδή ο λαιμός των γυναικών μπορεί να προκαλέσει τους άνδρες.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 1

 

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ιαπωνία θέτουν κανόνες για πολλά θέματα από το μήκος των καλτσών μέχρι το χρώμα των εσωρούχων, από το μήκος της φούστας μέχρι το χρώμα των μαλλιών των μαθητών.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 2

 

Αυτοί οι αυστηροί κανόνες, γνωστοί ως buraku kosoku (μαύροι κανόνες), χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1870, όταν δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας.

Απαγορεύεται το χτένισμα στην Ιαπωνία για πρόκληση ανδρών

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 3

Οι κανόνες έγιναν ακόμη πιο περιοριστικοί στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 για τη μείωση του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 4

 

Άγνωστο πόσα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν απαγορεύσει την αλογοουρά. Ωστόσο, μια έρευνα που διεξήχθη το 2020 έδειξε ότι ένα στα 10 σχολεία στον νομό Φουκουόκα είχε απαγορεύσει αυτό το χτένισμα.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 5

Ο Motoki Sugiyama, ένας πρώην δάσκαλος, μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice με έδρα τις ΗΠΑ για το θέμα. Ο Σουγκιγιάμα είπε ότι εργαζόταν σε 5 διαφορετικά σχολεία στην επαρχία Σιζουόκα που απαγόρευαν τις αλογοουρές!

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 6

 

Ανησυχούν για τους άντρες που κοιτάζουν κορίτσια. Πάντα αντιδρούσα σε αυτούς τους κανόνες. Αλλά λόγω της έλλειψης κριτικής και της ίδιας της ομαλοποίησης, οι μαθητές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν αυτούς τους κανόνες.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 7

 

Όταν μαθητές και γονείς επαναστάτησαν ενάντια σε αυτούς τους κανόνες τον Ιούνιο του 2021, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστούν οι απαγορεύσεις. Ωστόσο, τα περισσότερα σχολεία δεν συμμορφώθηκαν με αυτό το αίτημα.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 8

 

Ο Naito τόνισε ότι σχεδόν πριν από 40 χρόνια, οι μακριές φούστες είχαν απαγορευτεί επειδή τις φορούσαν μέλη της συμμορίας, και τώρα δεν επιτρέπονται οι κοντές φούστες.

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν αλογοουρές για να μην διεγείρονται τα αγόρια! - Εικόνα 9

 

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα σχολεία έχουν παραμορφώσει τους κανόνες. Ένας εκπρόσωπος του γυμνασίου Hosoyamada στην επαρχία Καγκοσίμα ανέφερε ότι η απαίτηση για λευκά εσώρουχα καταργήθηκε πέρυσι μετά από καταγγελίες. Από την άλλη, η απαγόρευση της αλογοουράς συνεχίζεται σε αυτό το σχολείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: