Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αττική – Οι περιοχές που είναι πιο προσιτές

Κοινοποίηση:
ΑΘΗΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Συνεχίζουν τα αυξάνονται οι τιμές των ενοικίων στην Αττική με το κόστος να είναι δυσβάσταχτο για τους ενδιαφερόμενους.

Οι αυξήσεις ξεπερνούν το 37% επιβαρύνοντας σημαντικά τη διαβίωσης της οικογένειας.

Σημαντικό ρόλο για την αύξηση των ενοικίων παίζει ότι πολλές κατοικίες διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Ειδικότερα, από το 2018 έως το 2022 τα ενοίκια κατέγραψαν αύξηση από 37,2% έως 42,1%. Στην αύξηση αυτή προστίθεται και η φετινή άνοδος κατά 6%-10%.

Ενδεικτικό της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί πως τα σπίτια για οικογένεια με ενοίκιο κάτω από 700 ευρώ είναι δυσεύρετα.

Ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου Real Estate είπε στον Ant1 πιο προσιτά για οικογένειες είναι σπίτια σε περιοχές όπως την Κυψέλη, τον Κολωνό, Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αμερικής. Χαρακτηριστικό είναι πως διαμέρισμα στην Κυψέλη, μη ανακαινισμένο, 95 τ.μ. μέτρων, θα διατεθεί μετά τις γιορτές προς μίσθωση από 550-600 ευρώ.

Το κόστος της στέγασης απορροφά το 34,2% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ανέρχεται στο 19,9%, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ένας άλλος σοβαρός λόγος που κάποιος δεν νοικιάζει ένα ακίνητο που έχει είναι και ο εξής: Η πεθερά μου είχε ένα τριάρι, στους Αμπελοκήπους, σε πάρα πολύ καλή θέση, νοικιασμένο ως επαγγελματική στέγη, με ένα λογικό ενοίκιο. Ο ενοικιαστής, αφού πλήρωσε τα τρία πρώτα ενοίκια, μετά άρχισε να καθυστερεί να πληρώσει και σιγά σιγά δεν πλήρωνε καθόλου, προφασιζόμενος οικονομικές δυσκολίες, την στιγμή που άλλαζε κάθε λίγο αυτοκίνητα και έκανε ταξιδάκια στο εξωτερικό και τα οποία έκανε γνωστά στα σόσιαλ!!!
    Αποτέλεσμα: δικαστήρια, αναβολές και τελικά, μετά από πέντε χρόνια, πήραμε μερικά χρήματα, λιγότερα από τα δικαστηκά έξοδα!!!
    Φυσικά, αγαπητοί μου δεν πρόκειται να ξανανοικιαστεί το διαμέρισμα, το οποίο έγινε με πολλές στερήσεις. Δεν είναι πλούσιος κάποιος, που στα πενήντα χρόνια δουλειάς έφτιαξε ένα σπίτι,για να έχει ένα βοήθημα στα γεράματά του. Και ναι, η βραχυχρόνια μίσθωση είναι μια λύση: παίρνεις τα λεφτά άμεσα, δεν μπλέκεις με τον κάθε αλήτη και τα δικαστήρια…
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, καλείται ο ιδιώτης να κάνει κοινωνική πολιτική και να παρέχει φτηνή στέγη σε αυτούς που έχουν ανάγκη, καθήκον, το οποίο είναι της Πολιτείας. Στην Γερμανία π.χ. το κράτος έχει πολυκατοικίες και διαθέτει τα διαμερίσματα σε άνεργους ή πολύτεκνους. Εδώ προτιμά να τα δίνει στα φάντς, αντί να τα πάρει το ίδιο το κράτος και να τα δώσει στους έχοντες ανάγκη. Για να μην πω, για τα κρατικά κτίρια που ρημάζουν, όπως π. χ. το πρώην ΙΚΑ της οδού Πειραιώς. Λύσεις υπάρχουν, απλώς πολιτικοί ικανοί δεν υπάρχουν….

Comments are closed.