Στα όρια τους οι νησιώτες! “Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά”- Δυναμική συγκέντρωση κατοίκων ενάντια σε νέο καταυλισμό αλλοδαπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1ee4b281aac5ce2fdeec977044e3c62f

Νέα σκηνικό έντασης στη Χίο με αφορμή σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει ακόμη ένα καταυλισμό αλλοδαπών στις ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

 Μετά την οργή των Εβριτών για το νέο καταυλισμό στο ΚΥΤ Φυλακίου, σειρά τώρα παίρνουν οι κάτοικοι της Χίου από τις κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων αλλά και από άλλα σημεία του νησιού οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά νέου καταυλισμοί για αλλοδαπούς και λαθραίους μετανάστες στη θέση Άκρα Παχύ.

Ας σημειωθεί ότι την προοπτική ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οι κάτοικοι διαδήλωσαν με σύνθημα «ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά».

Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Παιδείας.

 Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κοινή γραμμή στις δηλώσεις όλων η εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μιας μικρής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης 500 ατόμων με ταυτόχρονο κλείσιμο της π. ΒΙΑΛ τονίζοντας ότι τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός με αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

φωτό από politischios.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. η κυβερνηση παραβιαζει το συνταγμα αν και τοεκαναν στα μετρα τους και ο λαος να μην μπορει να κανει τιποτε γιατι θα παει φυλακη οπως και με την χρυση αυγη ενας φταιει ολοι μεσα χουντα των κομματων που χρωστανε στο δημοσιο και ψηφιζουν νομους και απαλασονται η δικαιοσυνη κοιμαται ειναι δικατους παιδια και ετσι ηχωρα χανεται ξεσικο…….πριν να ειναι αργα

  2. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά απλά δεν θέλουν να τους συγκεντρώνουν αλλά να τους αφήνουν ελεύθερους να αλωνίζουν την χώρα και προφανώς οι Χιώτες (που μόνο Χιώτες δεν είναι αφού οι γνήσιοι σφάχτηκαν από τους Τούρκους) θέλουν να τους στείλουν όλους στην ηπειρωτική Ελλάδα! Κλασσική πλέον συνταγή, παράδες από τους λαθρό και βουρ όλους στις χαβούζες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης να βιάζουν τα κορίτσια των Αθηναίων και Θεσσαλονικιών

  3. Παπά δέν τά λές καλά.Δεν ειναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι μουσουλμάνοι εισβολείς,δέν είναι άνθρωποι σάν καί μάς.Είναι άγρια θηρία πού αύριο θά βάλουν φωτιά στήν εκκλησία σου.Αν θέλετε νά μήν έρθουν πρέπει νά ρίξετε στή θάλασσα τήν μισοριξιά τόν συμπατριώτη σας τό Μηταράκι.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.