Στα λευκά και χαμογελαστοί συγγενείς και φίλοι του Κυπριανού – «Δεν τον κηδεύουμε σαν νεκρό, αλλά σαν άνθρωπο που πήγε στη Βασιλεία του Θεού»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία από την κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν ένα από τα τραγικά θύματα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Συγγενείς και φίλοι όλοι ντυμένοι στα λευκά πλαισιώνουν με αγάπη το φέρετρο με την σορό του νεαρού αγοριού, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του ακολουθώντας το μήνυμα που είχε στείλει ο πατέρας του νεαρού φοιτητή, ο οποίος είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του πως θα γινόταν η ταφή. «Δεν τον κηδεύουμε σαν νεκρό, αλλά σαν άνθρωπο που πήγε στη Βασιλεία του Θεού» είχε δηλώσει ο ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου.

Η κηδεία του 23χρονου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγοί κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατέρας του Κυπριανού, ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του. Είναι μαρτυρικό όμως το σώμα του. Πολλές πληγές. Για αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού. Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι».

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του ιερέα της κοινότητας Αυγόρου πατήρ Χριστόδουλου. Είχε μεταβεί με την αρραβωνιαστικιά του στην Άνδρο, μέσω Αθηνών, προκειμένου να ευλογήσουν τα στέφανα του γάμου τους, που είχε οριστεί για τις 27 Αυγούστου του 2023, όταν ο 23χρονος θα αποφοιτούσε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλό Παράδεισο στο παλικαράκι σου Πατέρα Χριστόδουλε. Καλή ανάπαυση σε όλες τις δολοφονημένες ψυχές. Ο Χριστός εύχομαι να τους αναπαύσει εν σκηνές δικαίων.

  2. Αυτοί είναι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Οι υπόλοιποι είμαστε ακόμη εν δυνάμει Χριστιανοί… Μακάρι να τους μοιάζαμε.

Comments are closed.