Στα κάγκελα και η UEFA: “Εκτός διοργανώσεων όσοι συμμετέχουν στην Super League – Στην έξοδο και από τις εθνικές ομάδες”

Κοινοποίηση:
uefa

Η δημιουργία μιας κλειστής ευρωπαϊκής Super League φέρνει τις έντονες αντιδράσεις της UEFA, η οποία φαίνεται πως θα κρατήσει πολύ σκληρή στάση. Θέλοντας να αποτρέψει τους ισχυρούς οικονομικά συλλόγους να αποσχιστούν από τις τάξεις της, είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στους… πραξικοπηματίες.

Ο Ιταλός ρεπόρτερ, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, μετέφερε τη θέση που βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και σύμφωνα με την οποία κάθε ομάδα και παίκτης που θα λαμβάνει μέρος στη νεοσύστατη διοργάνωση, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις τόσο της ίδιας όσο και της FIFA.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα δίνεται δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν ούτε στις εθνικές τους ομάδες, με διοργανώσεις όπως το Euro, το Μουντιάλ ή το Κόπα Αμέρικα να… πέφτουν σε δυσμένια.
Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις κορυφής στην UEFA, με την επίσημη στάση να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ώρες αναμενόταν να γίνει η ανακοίνωση για τη μορφή που θα είχε και το νέο Champions League, αλλά πλέον πολλά έχουν αλλάξει και η κατάσταση παραμένει απόλυτα ρευστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: