«Στάζουν» μίσος οι Αλβανοί: «Κάντε κάτι για την Τσαμουριά, μας έσφαξαν οι Έλληνες»

Κοινοποίηση:
albania-nea_yorkh-750x430

Νέα πρόκληση από Αλβανούς εθνικιστές που διοργάνωσαν παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης καταγγέλλοντας την Ελλάδα για «γενοκτονία» των Τσάμηδων.

Οι Αλβανοί τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφύγει, ενώ παρά την επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας και ενώ βρίσκονται στα πρόθυρα εμφύλιας σύγκρουσης, δε διστάζουν να δείξουν το μίσος τους για την Ελλάδα.

Το σύνθημα ήταν «κάντε κάτι για την Τσαμουριά» ενώ στο άρμα της παρέλασης ήταν καρφωμένο και ένα πορτραίτο του «Αλβανού» κατά τους διοργανωτές Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο Μάρκο Κέπι, πρόεδρος του συλλόγου «Αλβανικές Ρίζες» δήλωσε σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «εμείς σαν Αλβανοί, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την Αλβανία. Σαν αλβανική παροικία στη Νέα Υόρκη, σαν ρίζες της Αλβανίας εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε την Τσαμουριά και τους ανθρώπους της. Θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε στη θέση τους, έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή μας».

«Ποτέ δεν θελήσαμε εκδίκηση. Ποτέ δεν θέλαμε ακραίες δράσεις. Ζητούμε απλά το δίκιο, τη δικαίωση για τους χιλιάδες εκείνους που δεν έχουν έναν τάφο, τη δικαίωση για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να πάνε ούτε στο κατώφλι του σπιτιού τους. Θέλουμε δικαιοσύνη και τίποτε άλλο» δήλωσε ο Μαρίν Μέμα.

Υπενθυμίζουμε πως σε αντίστοιχο κλίμα και με το ίδιο ανθελληνικό ύφος, Αλβανοί εθνικιστές προχώρησαν σε κάλεσμα στα σύνορα για τη «γενοκτονία από τους Έλληνες». Οι Τσάμηδες αυξάνουν συνεχώς τη δράση τους και βασικός τους στόχος είναι η χώρα μας.

Μέσα από το χάος -πολιτικό και κοινωνικό- που επικρατεί στην Αλβανία, έχει αναδειχθεί μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριά» και ο οποίος φέρεται να είναι η φωνή των Αλβανοτσάμηδων. Ο Σύνδεσμος απηύθυνε κάλεσμα συγκέντρωσης στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα, με αφορμή την «75η επέτειο της γενοκτονίας των Αλβανοτσάμηδων από τους Έλληνες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response