Σπαρτιάτικη Σαπουνόπερα: Νέα παράσταση στους διαδρόμους της Βουλής με πρωταγωνιστές εργαζομένους στο κόμμα Medrano

Κοινοποίηση:
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στις αίθουσες και τους διαδρόμους του κτιρίου της Βουλής πρόσφατα, με πρωταγωνιστές – ποιους άλλους – το κόμμα Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα, οι οποίοι παρά το σύντομο διάστημα κοινοβουλευτικής παρουσίας τους, έχουν καταστεί ειδήμονες στο να μετατρέπουν τη Βουλή σε τσίρκο.
Αυτή τη φορά μάλιστα, πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, ο πρόεδρος δηλαδή του κόμματος και κάποιος εκ των βουλευτών του, αλλά η γραμματέας του προέδρου που έδωσε επικό καυγά με αποσπασμένη στο προεδρικό γραφείο υπάλληλο του δημοσίου.
Είναι προφανές πως για να μπορέσει κάποιος να προσληφθεί και να εργαστεί στο συγκεκριμένο κόμμα, αναγκαία και ικανή συνθήκη αποτελεί η όποια προϋπηρεσία στο Δελφινάριο.
Η τελευταία τους παράσταση, που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, έτσι όπως μας την περιέγραψαν μεταξύ άλλων και εργαζόμενοι άλλων κομμάτων, έχει ως εξής:
Μεσόκοπη κυρία, εξήλθε από το γραφείο του προέδρου των Σπαρτιατών ευρισκόμενη σε έξαλλη κατάσταση, και άρχισε να περιδιαβαίνει τους διαδρόμους του δευτέρου ορόφου, βρίζοντας, φωνάζοντας και απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Έτερη κυρία, την οποία άνθρωποι των υπολοίπων κομμάτων που είχαν εξέλθει από τα γραφεία τους αναγνώρισαν ως γραμματέα του προέδρου των Σπαρτιατών, εξήλθε με τη σειρά της από το γραφείο του προέδρου, εμφανώς ευρισκόμενη σε έντονη αντιπαράθεση με την πρώτη, και τα όσα ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο.

Φωνές που ακούστηκαν σε όλο το κτίριο της βουλής, απειλές εκατέρωθεν, μαλλιοτραβήγματα και θεατρινίστικες λιποθυμίες, ήταν λίγα από τα σκηνικά στα οποία πρωταγωνίστησαν οι δύο στενές συνεργάτιδες του προέδρου Στίγκα, κάνοντας τους διαδρόμους της Βουλής να θυμίζουν επεισόδιο από τις «Οικογενειακές Ιστορίες» και άλλα cult σκουπίδια της trash tv.

Μέχρι και η ιατρική ομάδα της βουλής έφθασε στον χώρο

Το επεισόδιο έληξε προσωρινά μετά την παρέμβαση εργαζομένων των υπολοίπων κομμάτων, για να συνεχιστεί στο γραφείο των Σπαρτιατών στο ισόγειο, με δεύτερο γύρο ύβρεων, απειλών και θεατρινισμών, προκαλώντας ως και παρέμβαση της ιατρικής ομάδας της βουλής, και κάνοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο και τους βουλευτές του, να εξέλθουν από το πολιτικό τους γραφείο και να συγκεντρωθούν έξω από το διπλανό σε αυτούς γραφείο των Σπαρτιατών, προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο καυγάς για τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο κόμμα των Σπαρτιατών

Όσον αφορά την αιτία που οδήγησε στην επεισοδιακή αυτή διαμάχη, πληροφορίες αναφέρουν πως αφορά τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο κόμμα των Σπαρτιατών.
Η δημόσια υπάλληλος, είχε πριν λίγες μόνο μέρες αποσπαστεί στο γραφείο του προέδρου των Σπαρτιατών από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία εργαζόταν, προκειμένου να εργαστεί ως βοηθός της γραμματέως του.
Δήλωνε μάλιστα περιχαρής και υπερήφανη που θα εργαζόταν εντός του κτιρίου της Βουλής, και επιπλέον στο γραφείο του προέδρου του πέμπτου (έκτου πλέον) κοινοβουλευτικού κόμματος, ακόμα και αν εκτελούσε χρέη βοηθού γραμματέα.
Αυτό που δεν είχε υπολογίσει, είναι ότι τα ωράρια και οι απαιτήσεις της Βουλής διαφέρουν άρδην από τα ωράρια και τις απαιτήσεις ορισμένων υπηρεσιών του δημοσίου.
Όντας σχετικά προχωρημένης ηλικίας και ποτισμένη με νοοτροπία ορθοδόξου ΠΑΣΟΚ, είχε συνηθίσει ο χρόνος που αφιερώνει στην καθημερινή της εργασία να είναι δύο με τρεις το πολύ ώρες, στο μεγαλύτερο τμήμα των οποίων είχε ως αντικείμενο το να ρίχνει πασιέντζες.
Ο Βασίλης Στίγκας από την άλλη, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, επειδή κυκλοφορεί με χρυσές περικεφαλαίες καρφιτσωμένες στο πέτο, έχει πιστέψει πως αποτελεί μετενσάρκωση του βασιλιά Λεωνίδα.
Με σιδηρά πυγμή και αυταρχισμό ακούγεται πως διοικεί το προεδρικό του γραφείο, απαιτώντας από τους υπαλλήλους που έχει δίπλα του απόλυτη αφοσίωση και υπακοή στο πρόσωπο του αρχηγού-προέδρου, καθώς και εργασία χωρίς διακοπή σε άκρως εξαντλητικά ωράρια.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν από συνεργάτης των Lidl και ιδιοκτήτης εργαστηρίου σφολιάτας, ξυπνάς ένα πρωί πρόεδρος του πέμπτου κοινοβουλευτικού κόμματος, αδυνατώντας να καταλάβεις τι ακριβώς έχει συμβεί, μόνο και μόνο επειδή ένας έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας πολιτικός αποφάσισε να σκαρώσει μια φάρσα στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, για να έχει κάτι να ασχολείται και να γελάει με τους συγκρατούμενούς του.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, λουφαδόρα δημοσία υπάλληλος με νοοτροπία παλαιού ΠΑΣΟΚ και ιδιοκτήτης εργαστηρίου σφολιάτας πρόεδρος που βλέπει τον εαυτό του ως μια μείξη αρχαίου Λακεδαιμονίου Βασιλιά και Augusto Pinochet, δημιούργησαν μια εύφλεκτη μείξη και η ανάφλεξη ήταν θέμα ημερών να συμβεί.
Όταν η γραμματέας του προέδρου έφτασε η στιγμή να ανακοινώσει στην αποσπασμένη βοηθό της τα ωράρια και τις απαιτήσεις της νέας της θέσης, έλαβε χώρα η έκρηξη της τελευταίας, που οδήγησε στα όσα – σπαρταριστά κ όχι σπαρτιάτικα – έλαβαν χώρα στη συνέχεια στις αίθουσες και τους διαδρόμους του κτιρίου της Βουλής, και τα οποία μας εξιστόρησαν λεπτομερώς άνθρωποι που εργάζονται εντός της Βουλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θέλει ξεβράκωμα ο Στριγκάτος, μέρα μεσημέρι, πλατεία Συντάγματος με παρουσία πλήθος τουριστών.

Comments are closed.