“Σπάμε τη σιωπή”: Παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές στο Αριστοτέλειο (Εικόνες)

Κοινοποίηση:
siopiridiamartyria2

Με στόχο να καταδείξουν ότι «τελικά όλα τα περιστατικά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία», φοιτητές και φοιτήτριες που εκπροσωπούν στους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας, μπροστά στη Φιλοσοφική.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, μέλη της φοιτητικής παράταξης συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά της Φιλοσοφικής για να «σπάσουν τη σιωπή για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, πολλά από τα οποία έρχονται τώρα στην επιφάνεια αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου και οι φοιτητικοί σύλλογοι θέλουν αυτά τα ζητήματα να τα βάλουν στο προσκήνιο με συγκεκριμένα αιτήματα», ανέφερε η εκπρόσωπος της παράταξης Άννα Μαρία Ηλιού, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο πανεπιστήμιο για να υπάρξουν συγκεκριμένες δομές, συμβουλευτικές και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα στήριξης «για να νιώθουν σιγουριά οι φοιτητές να τα φέρνουν αυτά στην επιφάνεια».

siopiridiamartyria siopiridiamartyria1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατί η κυβέρνηση δεν καθιερώνει απλά και μόνο μία ηλεκτρονική κάρτα εισόδου στους φοιτητές και θέλει να παρέμβει στα πανεπιστήμια με αστυνομικούς ; Υπερβολικά τα επικείμενα μέτρα που βρίσκονται στα όρια της δημοκρατίας. Τι ενοχλούν οι φοιτητές που έχοντας και άλλες υποχρεώσεις (οικογένεια, δουλειά κλπ) δεν μπορούν να τελειώσουν τις σπουδές τους γρήγορα στα έτη σπουδών που είναι καθορισμένα για κάθε σχολή ;

Leave a Response