Σουρεαλιστικές καταστάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο: Ήρθαν στα χέρια βουλευτές ενώ άλλοι τραγουδούσαν το «Bella Ciao»

Κοινοποίηση:
ΡΤΕΗΡΤ5

Ένταση προκλήθηκε με επεισόδια βίας στην ιταλική βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο βουλευτής του κόμματος Πέντε Αστέρων, Λεονάρντο Ντόνο, επιχείρησε να δώσει μια ιταλική σημαία στον υπουργό περιφερειακών θεμάτων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, ως διαμαρτυρία για τη μεταρρύθμιση που ενισχύει τη φορολογική και νομοθετική αυτονομία των περιφερειών.

Πριν φτάσει στα έδρανα της κυβέρνησης, ο Ντόνο περικυκλώθηκε από βουλευτές που, σύμφωνα με μάρτυρες, ανήκαν στο κόμμα της Λέγκα.

«Σε βάρος του συναδέλφου των Πέντε Αστέρων χειροδίκησε ο βουλευτής της Λέγκα, Ιγκορ Ιέτσι», δήλωσε ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς, Νικόλα Φρατογιάνι, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τύπο οι αντιπολιτευόμενοι όρθιοι φώναζαν «ντροπή», «βγείτε έξω» και τραγουδούσαν «Bella Ciao» στην αίθουσα.

Μιλώντας σε τηλεφωνική σύνδεση με το τηλεοπτικό κανάλι La7, ο Ντόνο δήλωσε ότι «κάποιος τον χτύπησε βίαια στο στήθος και αισθάνθηκε να χάνει τις αισθήσεις του».

«Βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Σάντο Σπίριτο, ευτυχώς νιώθω κάπως καλύτερα», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Κατέστησε σαφές ότι πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας και από εμάς τους ίδιους. Ντροπή, δεν θα σας περάσει», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: