Σουηδία – Ελλάδα 2-0: «Ταφόπλακα» στα όνειρα για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022

Κοινοποίηση:
souidia-ellada

Η Ελλάδα εμφανίστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη απέναντι στην Σουηδία, όμως πλήρωσε ακριβά δύο τραγικά λάθη με ισάριθμα γκολ (2-0) και αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022.

Με αυτή την ήττα η Εθνική Ελλάδας έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες για να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και θα θέλει νίκη στο προσεχές ματς με την Ισπανία και φυσικά νίκη στο φινάλε των προκριματικών και ήττα των Ιβήρων από τους Σκανδιναβούς, την τελευταία αγωνιστική.

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου, γεγονός που.. πάγωσε τις γεμάτες εξέδρες. Μόλις το 4′ οι διεθνείς κέρδισαν την μπάλα, ο Παυλίδης έβγαλε αργοπορημένα στον Μασούρα, ο παίκτης του Ολυμπιακού σκόραρε σε τετ-α-τετ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από το 10λεπτο και μετά, η Σουηδία προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, αλλά η Εθνική Ελλάδας λειτούργησε εξαιρετικά και προσπάθησε να “χτυπήσει” από τα αριστερά (βρήκε αρκετούς χώρους σε εκείνη την πλευρά, ενώ οι περισσότερες μπαλιές του Μπουχαλάκη είχαν σαν στόχο τους Μασούρα και Γιαννούλη).

Η Εθνική Ελλάδας εντυπωσίασε με την τακτική που ακολούθησε και στο 21′ άγγιξε το γκολ. Ο Μπακασέτας έβγαλε απίθανη 50άρα μπαλιά, με τον Μασούρα που φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, να κάνει το διαγώνιο τελείωμα με το κακό αριστερό πόδι, με τον Όλσεν να την βρίσκει ίσα-ίσα για να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ πίεσε ακόμα πιο ψηλά την Σουηδία, την ώρα που Μπουχαλάκης, Μασούρας και Γιαννούληε συνέχισαν να συνεργάζονται (τρομερές πάσες από τον μέσο του Ολυμπιακού). Στο 39′ η Εθνική Ελλάδας πλησίασε και πάλι το γκολ. Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Παυλίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Όλσεν έδιωξε τη δυνατό σουτ του μαχητικού -για ένα ακόμα ματς- Μπακασέτα.

Το ματς ήταν πιο ανταγωνιστικό στην επανάληψη, με την Σουηδία να ανεβάζει.. στροφές, να έχει καλό σουτ στο 56′ με τον Όλσον (το έβγαλε ο Βλαχοδήμος), και τελικά να φτάνει στο 1-0. Ο Μαυροπάνος ανέτρεψε τον Ισάκ και ο Φόρσμπεργκ ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να γίνει και πάλι πιεστική, αλλά ένα τραγικό της λάθος έφερε το 2-0 των Σκανδιναβών. Η άμυνα της ομάδας του Φαν’τ Σιπ “κοιμήθηκε” στο βολέ του Όλσεν, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Χατζηδιάκο, ο Ισάκ πέρασε τον Βλαχοδήμο και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τζόλης, Πέλκας και Δουβίκας μπήκαν στις θέσεις των Μασούρα, Σιώπη και Παυλίδη, για να ενισχύσουν επιθετικά την ομάδα. Η Εθνική όμως δεν είχε πλέον… ψυχολογία και τις δυνάμεις για να απειλήσει και η Σουηδία έφτασε εύκολα στη νίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: