Σοκ στις ΗΠΑ! Νεκρό βρέφος 6 εβδομάδων από κορωνοϊό – «Χιονοστιβάδα» οι νεκροί

Κοινοποίηση:
tramp-i-rosia-i-suria-kai-to-iran-skotonoun-amaxous-sto-intlimp

Ένα βρέφος ηλικίας μόλις έξι εβδομάδων, το οποίο νοσηλευόταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, πέθανε από τον νέο κορονοϊό στην Πολιτεία του Κονέκτικατ, ανακοίνωσε ο Νεντ Λάμοντ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας, που συνορεύει με τις ΗΠΑ.

«Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι το μωρό ήταν θετικό στον Covid-19. Μας ραγίζει την καρδιά. Νομίζουμε ότι είναι ένα από τα νεότερα θύματα σε όλον τον κόσμο που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης.

«Ψυχρολουσία» στις ΗΠΑ με τον κορονοϊό – Τουλάχιστον 4.400 νεκροί και πάνω από 200.000 κρούσματα
Οι ΗΠΑ “έσπασαν” ένα θλιβερό ρεκόρ την Τετάρτη, 01.04.2020, καθώς ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 4.476 ανθρώπους στη χώρα, και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 203.608, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 1.900 νεκρούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, Άντριου Κουόμο.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της αυξανόμενης εξάπλωσης του ιού, περισσότεροι από 8 στους 10 Αμερικανούς καλούνται να μείνουν σπίτι.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια ενδέχεται να σκοτώσει από 100.000 έως 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια θύματα χωρίς την εφαρμογή μέτρων.

ΗΠΑ: Σε κατ’ οίκον περιορισμό θέτει τους κατοίκους της Φλόριντας ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις αποφάσισε τον περιορισμό στο σπίτι για τα 21 εκατομμύρια κατοίκους της Πολιτείας αυτής, ώστε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας Covid-19.

Μέχρι τώρα, οι κομητείες επέλεγαν αν θα διατάξουν ή όχι καραντίνα και ο κυβερνήτης, που είναι ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε επικριθεί για τη χαλαρότητα που έδειχνε όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (07.00 της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας) με διάταγμα θα περιοριστούν οι μετακινήσεις των κατοίκων. Θα υπάρχουν μόνο κάποιες εξαιρέσεις για τις απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες, διευκρίνισε ο ΝτεΣάντις.

Στη Φλόριντα, η τρίτη πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ, κατοικούν πάρα πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, μια ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα του πληθυσμού
Όταν η επιδημία βρισκόταν ακόμη στην αρχή της στις ΗΠΑ, οι εικόνες των νέων που διασκέδαζαν στις παραλίες του Μαϊάμι, ενώ στη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να μπουν σε καραντίνα, είχαν σοκάρει όλον τον κόσμο.
Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ δεν έχει διατάξει τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αφήνοντας τις Πολιτείες να λάβουν μόνες τους την απόφαση. Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% του πληθυσμού έχει λάβει την αυστηρή εντολή να παραμείνει στο σπίτι.

Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του κρουαζιερόπλοιου Zaandam, όπου τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό. Το πλοίο θέλει να δέσει στο Φορτ Λότερντεϊλ, στα βόρεια του Μαϊάμι και να αποβιβάσει εκεί τους επιβάτες του. «Σε κάθε περίπτωση, δεν ελέγχω το λιμάνι», υπενθύμισε ο κυβερνήτης.

Στη Φλόριντα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα περίπου 7.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 85 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Σε απομόνωση 170.000 κρατούμενοι σε ομοσπονδιακές φυλακές για να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας
Όλοι οι κρατούμενοι στις ομοσπονδιακές φυλακές των ΗΠΑ, περίπου 170.000 άνθρωποι, τέθηκαν σε απομόνωση από σήμερα και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί μια έξαρση του νέου κορονοϊού σε αυτούς τους κλειστούς χώρους, ένα ενδεχόμενο που προκαλεί έντονες ανησυχίες.

Μέχρι σήμερα 29 κρατούμενοι και 30 φύλακες έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 στις 122 ομοσπονδιακές φυλακές, με βάση την πιο πρόσφατη καταμέτρηση της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Το Σάββατο, ένας 49χρονος άνδρας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών πέθανε σε φυλακή της Φλόριντας. Νωρίτερα σήμερα, αναφέρθηκε ένας δεύτερος θάνατος κρατουμένου, σε φυλακή της Λουιζιάνας.

Έως τώρα, μόνο οι κρατούμενοι που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα έμπαιναν σε καραντίνα. Οι περισσότερες επισκέψεις και οι μεταφορές σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα σταμάτησαν. Σήμερα ωστόσο, ελήφθη ένα πιο δραστικό μέτρο: «Για περίοδο 14 ημερών, οι κρατούμενοι θα παραμείνουν στα κελιά ή στην πτέρυγά τους, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού», εξήγησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών.

Τέτοιου είδους μέτρα δεν χρησιμοποιούνται παρά μόνο σε περιπτώσεις εξεγέρσεων. Αυτή τη φορά «η τροποποίηση του πλάνου δράσης οφείλεται στις ανησυχίες για την υγεία, όχι σε ταραχές που προκαλούν οι κρατούμενοι», διευκρίνισε η υπηρεσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ναι καλα απο κορωνοιο πέθανε.. Εδω Στέφανε στις ΗΠΑ δεν γίνονται αυτα, εσεις που τα μάθε ετσι; Σταματάτε την προπαγάνδα του φόβου. Για κάποιο λόγο 24/7 τα ψεύτο νέα κανουν πλύση εγκεφάλου απο πληρωμένους δημόσιοκάφρους. Ενταξει οι αλλοι οι δημοσιογράφοι τα περνούν χοντρά για να φοβησουν τον κόσμο απο μια ψεύτο γρίπη.. Εσυ εισαι μια εξαίρεση μην γίνεσαι σαν τους αλλους, κάθε χρόνο απο μια απλή γρίπη πεθαίνουν μέχρι 600.000 απο εποχιακή γρίπη οι 40,000 νεκροι τους φόβισαν; Αλλα και με τόσα νούμερα έπρεπε να κλείσουν όλο τον πλανήτη στα σπίτια τους;;;; Μήπως εσεις ξέρετε κατι άλλο που εμεις δεν το ξέρουμε;;; Τα 750.000 ευρώ τα τσέπωσαν οι μιτσοτακιδες-χρυσό-μπακογιαννιδες… τους ΛΑΘΡΟ-μετανάστες τους έβαλαν στην Ελλάδα, απαγορεύτηκαν τα παντα το ονομα χάθηκε της Μακεδονίας μας και με τον νόμο μένουμε σπίτι κανένας δεν βγεικε να φωνάξει γιατι τα μπάτσοσκυλά θα τους ρίξουν πρόστιμο. Τα ποιο ωραια αληθινα νέα τα μάθενουμε απο εσεναν. Αφού ΕΣΥ ιδικα εισαι αλεπού σε αυτα, μην φοβίζετε τον κόσμο στο τελος θα το ρίξουν σε μελανχολια και το ρίξουν σε ψυχοφάρμακα. Η Κίνα ξεκίνησε τις δουλειές της απο την Δευτέρα, γιατι δεν περνούν τα φάρμακα της Κίνας; Μήπως θα βγούν φαρμακευτικές εταιρίες για το (ταχα) φάρμακο να οικονομήσουν δισεκατομμύρια;; Αφού τα ξέρεις αυτα…. Ζω στη Αστορια στις ΗΠΑ και δεν ειμαι κολώνα μερικά ις που μερικοι με λένε. Εσυ τι λες, ειναι βλακείες αυτα που λεω;;; Να εισαι καλα…

    ΥΣ
    Σε παρακαλώ μην το πετάξεις αυτο το μήνυμα σε παρακαλώ ανέβασε το…. Να εισαι καλα….

  2. Ρε παιδιά ξέρετε πόσα παιδάκια γεννιούνται με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα ; Δύο περιπτώσεις γνωρίζω που το ένα χειρουργήθηκε Αμερική και το άλλο Αγγλία. Αν σήμερα ένα παιδάκι με τέτοιο πρόβλημα προσβληθεί είναι απίθανο να επιζήσει.

    1. Όλα αυτά είναι προπαγάνδα των Δημοκρατικών που θέλουν να κάνουν κακό στον πρόεδρο Τραμπ.Να πούμε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν 329 εκατομμύρια κόσμο!!!Με τόσα εκατομμύρια και αχανείς εκτάσεις δεν γίνεται να έχεις 0 νεκρούς!!!Οπότε οι 4.400 χιλιάδες νεκροί δεν είναι περίεργος ούτε υπερβολικός αριθμός.

Comments are closed.