Σοκ στην επιστημονική κοινότητα: Ποιος διάσημος Έλληνας νευροχειρουργός βγήκε σε αναστολή λόγω εμβολίου – Δεν διστάζουν να “σκοτώσουν” αυτούς που σώζουν ζωές

Κοινοποίηση:
giatros-pinakida-ebraioi-thessaloniki

Η κυβέρνηση με την τιμωρητικού χαρακτήρα διάταξη για τους υγειονομικούς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς καταξιωμένοι επιστήμονες που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ο Νευροχειρουργός, ο αληθινός Υπηρέτης τής Ιατρικής Επιστήμης, που έχει σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές από πολύ μεγάλες σωματικές και ψυχικές ταλαιπωρίες αλλά και από τον θάνατο.

Έκανε την πρώτη by pass εγχείρηση εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο

Μέχρι την 31η Αυγούστου φρόντιζε με ανιδιοτέλεια και αγάπη τους ασθενείς του, αναλαμβάνοντας πολύ δύσκολα περιστατικά, χωρίς να ζητήσει το παραμικρό. Είναι ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη by pass εγχείρηση εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Όμως από την 1η Σεπτεμβρίου, ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας σπάνιος και πολύτιμος επιστήμονας, δεν μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους του που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και έχουν ανάγκη την ιατρική βοήθεια του.

Βγήκε σε αναστολή επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Παρά τον διωγμό του, λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν τα έχει παρατήσει. Αν και δεν του επιτρέπεται να μπει στο νοσοκομείο, αυτός πηγαίνει εκεί καθημερινά και βλέπει τις εξετάσεις των ασθενών, καθισμένος σε ένα παγκάκι.

Η πολύτιμη προσφορά του

Για την συγκλονιστική προσφορά του νευροχειρούργου Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη μιλούν οι άνθρωποι τους οποίους έχει βοηθήσει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της 16χρονης Παρασκευής Γιώτσα, από την Πιερία, η οποία γεννήθηκε με προβλήματα αιμάτωσης του εγκεφάλου, τα οποία μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν το θάνατο της. Όταν επικοινώνησαν με τον κ. Μπαΐραμίδη, αυτός τους είπε ότι θα κάνει την εγχείρηση και δεν θα δεχτεί χρήματα, αφού το μόνο του μέλημα είναι η υγεία του παιδιού. Η εγχείρηση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία.

Σε επιστολή τους, οι γονείς της έγραψαν, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη κρίνεται ως επιτυχής η δεύτερη εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε η κόρη μας, αυτές τις μέρες. Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον φημισμένο Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, γι αυτό και ευχαριστούμε το Νοσοκομείο και όλους τούς συμμετέχοντες στην εγχείρηση. Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαϊραμίδη, όχι μόνο για την επιτυχημένη επέμβαση που ως Ειδικός Ιατρός πραγματοποίησε, αλλά και για την ανιδιοτέλειά του, αφού δεν μας είδε σαν πελάτες αλλά μας αντιμετώπισε με πολλή αγάπη, ως συνανθρώπους του».

Τι αναφέρει ο ίδιος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τι λέει όμως ο ίδιος για τις συνθήκες, οι οποίες τον οδήγησαν στην απόφαση να μην εμβολιαστεί και να πέσει αναγκαστικά θύμα των τιμωρητικών μέτρων της κυβέρνησης;

«Όπου υπάρχει απολυτότητα, υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο. Το ενδεδειγμένο σήμερα αύριο μπορεί να αντενδείκνυται. Αμφιβάλλω για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί διακρίνω μια εμμονή σε απόλυτο βαθμό για την ασφάλεια του εμβολίου, τη στιγμή που καταγράφουμε σοβαρές παρενέργειες, κάποιες φορές και μοιραίες. Σπάνιες; Μπορεί και να συμφωνήσω. Όχι όμως ανύπαρκτες. Χωρίς σοβαρή καταγραφή παρενεργειών ποτέ δεν θα μάθουμε την επιστημονική αλήθεια.

Μετά από αυτό το νόμο αμφιβάλλω περισσότερο από ποτέ για την αγνότητα των προθέσεων τους. Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση αλλά η βεβαιότητα είναι μια παράλογη κατάσταση. Εμείς θα πορευτούμε με γνώμονα τη λογική, την ελεύθερη βούληση και την προσφορά μας στο συνάνθρωπο. Μπορεί τώρα να μας απαγορεύεται να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Παρέχουμε όμως με τη στάση μας σε κάποιους τροφή για χλευασμό και σε κάποιους τροφή για προβληματισμό. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ίχνος από το δικαίωμά μας να αμφιβάλλουμε, να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε με ελεύθερη βούληση. Η ελεύθερη βούληση είναι δώρο του Δημιουργού και δεν το πετάμε στη λάσπη για κανέναν, όσο ισχυρός και να είναι» είπε στην ομιλία του για το θέμα στους κατοίκους της Μυτιλήνης.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

 1. Τετοιοι ανθρωποι μας χρειαζονται, να προκαλούν το θαυμασμό μας και να εμπνεύσουν τους νέους.Μια όαση μέσα στην έρημο τα λόγια του. Πόσο ανθρώπινα σε αντίθεση με τις έχιδνες που καθημερινά ξερνάνε δηλητήριο.

 2. Γιατρέ Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου. Να σε έχει ο Θεός καλά.

 3. Η Λέσβος μας είναι υπερευλογημένη που απολαμβάνει το προνόμιο να εργάζεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της ο κ. Μπαϊραμίδης. Εγχείρησε τον παππού μου και γνωρίζουμε εκ των έσω το ποιόν αυτού του Ανθρώπου μα και Επιστήμονα. Τώρα θα έρθει στη ζωή το τέταρτο παιδάκι του κι εκείνος βρίσκεται σε αναστολή. Νιώθω πως σε όλη του αυτή την προσπάθεια να αναγνωριστεί το Δίκιο του, δεν τον βοηθήσαμε όσο θα άρμοζε. Στην διαμαρτυρία των υγειονομικών όπου πρωτοστατούσε εκείνος ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου, δεν πήγα. Ντροπή μου. Ντροπή μας που δεν “τρανταζόμαστε” για τις αδικίες σε φιλότιμους συνανθρώπους μας. Ιδίως συνανθρώπους που μας ωφελούν με την ύπαρξή τους.

 4. Αυτοι ειναι οι πραγματικοι επιστημονες.Χιλια μπραβο.Οσο για τους τσαρλατανους – τηλεγιατρους θα ερθει η ωρα τους συντομα

 5. Το παιχνιδάκι των μπάσταρδων είναι να κατηγορούν τους λίγους, τους ωθούν να νιώσουν τύψεις, να αισθάνονται παρακμιακοί και περιθωριακοί. Εμείς τους απαντάμε είμαστε λίγοι, αλλά αυτοί ελάχιστοι.

 6. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ.
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!

 7. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟΣ, δηλ. δεν έπαιρνε φακελάκια. Ό,τι έκανε το έκανε μόνο με τον μισθό του.
  Άτομο από τη Μυτιλήνη, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

 8. μόνο τα τσουτσέκια και οι άμπαλοι θα μείνουν, με τα πλαστά πιστοποιητικά, στο Ε.Σ.Υ ! lol

 9. Κύριε Μπαμπινιώτη παρακαλώ στη λέξη άνθρωπος δίπλα βάλτε τη όνομα του υπέροχου αυτού ΓΙΑΤΡΟΥ.

 10. Ντροπή και αίσχος σε κάθε αμόρφωτο καραγκιόζη που το παίζει ειδικός που αντί να φτύσει τα μούτρα του στον καθρέπτη βγσινει στο γυαλί και με ύφος που δεν σηκώνει αμφισβήτηση ξερνάει την κάθε παπαρια που του επιβάλλουν να πει,φτου σας ξεδιάντροπα ανθρωπάκια που με τις πράξεις νομίζετε άθλιοι ότι ξευτιλιζετε και υποβιβαζετε τέτοιους σπουδαίους επιστημονες

 11. Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί του για αρκετά χρόνια,. Εξαιρετικός άνθρωπος, άξιος επιστήμονας , μα πάνω από όλα ΆΝΘΡΩΠΟΣ. Ήταν αυτός που παρά πολλές φορές καθόταν στο νοσοκομείο μέχρι τις 9 και 10 το βράδυ για να υπηρετήσει του νησιώτες συντοπίτες του, χωρίς το παραμικρο αντάλλαγμα. Άνθρωπος του Θεού καΙ του πνεύματος. Απαρνηθηκε τις σειρήνες των Αθηνών , την καλοπέραση στην πρωτεύουσα και τα χρήματα για να υπηρετήσει με σθένος τους κατοίκους του νησιού της Μυτιλήνης. Ένας λαμπρός επιστήμονας με ΉΘΟΣ και ΑΞΙΕΣ , φωτεινό παράδειγμα για τους νέους. Ευριβιαδη, επειδή γνωρίζω το μεγεθος της πίστης σου στο Θεό, να είσαι σίγουρος πως σύντομα θα επιστρεψεις στη θέση σου. Άλλα είναι τα σχέδια του Θεου. Πολλά μπράβο, μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση για έναν υπέροχο ΓΙΑΤΡΌ ΚΑΙ ΆΝΘΡΩΠΟ.

 12. Μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ Μεγάλος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ!!! Δεν μπορούν ούτε να κάτσουν απέναντι του, ούτε για ένα λεπτό αυτοί οι ΤΗΛΕΜΑΙΝΤΑΝΟΙ!!! Είναι ΝΆΝΟΙ μπροστά του και παρόλο την ηλικία του!!! Με ποιους να συγκριθεί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆ, με κάτι ΒΑΜΜΈΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ που πάνε με τα νεσεσερ στα ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ Ή ΜΕ ΚΆΤΙ ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΝΆΜΙΣΙ ΑΣΤΕΡΙ κριτικές πάνω στην δουλειά τους!!!! Αυτοί δουλεύουν τον κόσμο και τον εαυτό τους, μόνο έτσι επιζούν στην κοινωνία…..

 13. Αν έχουν τ αρχιδια να τον βάλουν σε debeit με τους καραγκιόζηδες της επιτροπής να καταλάβει κι ο κόσμος τι είναι μπολι.

 14. Εύγε μεγάλε Ελληνα γιατρε Μπαιραμίδη έχεις σθένος καί είσαι θαρραλέος.Δέν φοβάσαι τούς ασήμαντους νάνους πού σέ καταδιώκουν μόνο γιατί έχεις χαρακτήρα καί αξιοπρέπεια,χαρακτηριστικά πού είναι άγνωστα στα
  λυκοτσαρδά τού γουρλομάτη.
  Είναι τραγικό νά διώχνει από τά νοσοκομεία τής χώρας μας πολύτιμους επιστήμονες ένα τσούρμο.
  ένα κοπάδι,ένα μπουλούκι ανάξιων απογόνων πρώην δοσίλογων καί συνεργατών τών Γερμανών
  στήν Κατοχή.Μοναδικό κίνητρο τού εξόφθαλμου καί τών κομπογιαννητών του είναι ή μιζα τού Εβραίου Αλμπέρ Μπουρλά.Αλλά κατά τά άλλα θυσιάζονται γιά τήν υγεία μας.
  Εγκάρδιους πατριωτικούς χαιρετισμούς
  Γιάννης Λάκων φλογερός πατριώτης

Leave a Response