Σοκ! Έσκασε “μπόμπα” για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Κοινοποίηση:
190716121119_used

Οι ιδιοκτήτες τους είναι πολύ πιθανό να επιβαρυνθούν πολλές χιλιάδες ευρώ λόγω αύξησης των δασμών.

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 2.000 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο «Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης» εδώ και μήνες αλλά όπως φαίνεται θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα εκτελωνίσουν.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, η Ειδική Επιτροπή που είχε συσταθεί για να εξετάσει το νέο σύστημα εκτελωνισμού των αυτοκινήτων παρέδωσε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το πόρισμά της στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Ωστόσο οι αλλαγές στον τρόπο εκτελωνισμού των αυτοκινήτων (καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων) θα οδηγήσει στην κατάργηση του «Ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης» στο οποίο μπορούσαν να υπαχθούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν τον Ιούνιο του 2016 και το Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζεται με την Εργοστασιακή Αξία και όχι με την Αξία Λιανικής προ φόρων!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν εισάγει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με πολλές χιλιάδες ευρώ εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης παρά το γεγονός πως έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο «Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης» εδώ και μήνες και έχοντας καταβάλει το σχετικό παράβολο των 300 ευρώ!

Οι επιβαρύνσεις στο Τέλος Ταξινόμησης που θα προκληθούν στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αν καταργηθεί το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης είναι υπέρογκες και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αποβούν και μοιραίες καθώς υπάρχουν κάποιες εμπορίες μεταχειρισμένων που έχουν εισάγει 15 ή και περισσότερα αυτοκίνητα για τα οποία έχουν καταθέσεις αιτήσεις υπαγωγής εδώ και μήνες σε προσυμφωνημένες τιμές με τους πελάτες τους οπότε δημιουργούνται αμέσως τεράστια προβλήματα.

Ειδικότερα σε αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν τον Ιούνιο του 2016 τα οποία έχουν υψηλές Αξίες Λιανικής προ Φόρων το Τέλος Ταξινόμησης με το Ιστορικό Τέλος υπολογίζεται σε περίπου 6.000 ευρώ ενώ με το νέο καθεστώς το Τέλος Ταξινόμησης εκτοξεύεται σε πάνω από 15.000 ευρώ!

Σε ακριβότερα αυτοκίνητα οι διαφορές είναι χαοτικές και μάλιστα σε κάποια supercars η επιβάρυνση στο Τέλος Ταξινόμησης ξεπερνά ακόμη και τις 30.000 ευρώ.

Στελέχη από την αγορά επισημαίνουν πως δεν είναι δυνατόν το κράτος να καταργήσει το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί και οι ιδιοκτήτες τους έχουν αιτηθεί να υπαχθούν στο ειδικό καθεστώς και οποιαδήποτε αλλαγή σημαίνει επιπλέον χρήματα για τον εκτελωνισμό τους με αποτέλεσμα να τιναχθούν οι προϋπολογισμοί των εμπόρων αλλά και των ιδιωτών καταναλωτών κυριολεκτικά στον «αέρα»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα επειδή υπάρχουν πολλά αμόρφωτα και χαζά κορόιδα… Βλέπω παντού μάντρες με σκουριές. Το χειρότερο, μικροί και μεγάλοι που περιμένουν να βρουν την “ευκαιρία”… Αγοράζουν τελειωμένο ψόφιο αμάξι με 3.000 ευρώ και το πουλάνε 8.500. Το χειρότερο; Θα το πας για service και θα σου φορέσουν κουστούμι ακόμη και 4.000 ευρώ… Άρα ποιο το νόημα να αγοράσεις μεταχειρισμένο στην Ελλάδα; Στην Ιαπωνία υπάρχουν δεξιτίμονα μεταχειρισμένα σε άψογη κατάσταση σε τιμές χώμα… Όσοι είναι από Κύπρο ξέρουν. Εδώ ο,τι πιο σάπιο πετά η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία, που δε θα το αγόραζε ούτε ο τελευταίος Μογγόλος χωριάτης στα βάθη της μογγολικής στέπας, το μοσχοπουλάνε στον πιο “έξυπνο λαό της γης”… Σε άλλες χώρες έχει υπέροχα μεταχειρισμένα. Στην Ελλάδα μόνο σαπίλα…

 2. Η φοροαπάτη του Ελληνικού κλεφτοδημοσίου συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο νεοέλληνας παπατζής/παπατζού, κάθεται απαθής αφημένος στην μοίρα του που ο ίδιος δημιούργησε στο βωμό της διευθέτησης και της ατελείωτης ξάπλας των διορισμών.

  Τώρα είναι πια πολύ αργά για το οτιδήποτε. Κανένα περιθώριο διόρθωσης. Κάθε μήνας που περνάει, βαθαίνει το χάος. Ο εξισλαμισμός και η άλωση έχουν ήδη ξεκινήσει.

  Νεοελληναράδες γιάπηδες ή ψευτονταήδες που τσακώνεστε στους δρόμους και στα μπουζουξίδικα, οι μέρες σας τελειώνουν. Για ότι σας βρει, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι σας έχουν ετοιμάσει. Εσείς ασχοληθείτε με την τσιγαριά, τα αυτοκίνητα, την ρεκλάμα και η πούτσα που θα φάτε από τους έξω θα είναι τόσο μεγάλη που όταν τελειώσει το σεξ θα σας κρεμάσουν και μία κουδούνα στο λαιμό, μεγαλύτερου μεγέθους από την πούτσα που θα σας έχουν ρίξει.

  Καταστρέψατε την χώρα πεινασμένα ανθρώπινα σκουπίδια, που περιφέρεστε σαν ζόμπι, δεξιά και αριστερά, με απώτερο σκοπό την τέλεια κομπίνα που θα φέρει κοροιδίστικο χρήμα στην τσέπη σας. κάθε τι Ελληνικό αποτελεί πλέον αντικείμενο χλεύης και ανεκδότου. Όλοι αυτοί οι ήρωες σπατάλησαν την ζωή τους μόνο και μόνο για να υπάρχετε εσείς κοπρόσκυλα και να τα φέρετε το απόλυτο χάος:::

  Το απόλυτο κρίμα….!

  1. Αμαξάρα, πουράκλα, γκόμενα, απάτη πάνω από ολα, ψεμα και τσακωμός για μαλακισμένους λόγους και αιτίες. Αυτός ειναι ο νεοέλληνας. Και νομίζει ότι θα γίνεται αυτό για πάντα. ..

Leave a Response