Σοκάρει η Pfizer: Επίσημα αναγνωρίζει ότι το εμβόλιο εξασθενεί κατά 47%, χωρίς να σχετίζεται η Delta – FDA: Η 3η δόση θα έχει παρενέργειες

Κοινοποίηση:
92629dcab841aab47a594730b945fc31_XL-900x450

Η Pfizer αναγνωρίζει ότι το εμβόλιο της εξασθενεί κατά 47% σε διάστημα 5 μηνών, από 88% σε 47%

Η Pfizer στην προσπάθεια της να… πιέσει για να αποδεχθεί ο FDA ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων την 3η δόση εμβολιασμού… αποδέχεται να διασυρθεί και να ανακοινώσει επίσημα ότι τα δύο εμβόλια εξασθενούν… μετά την πάροδο 5 μηνών.

Τι αναφέρει η Pfizer;

Η Pfizer επισήμανε ότι τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ισχυρίστηκε ότι οι αναμνηστικές δόσεις είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών του ιού.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι της υγείας στις ΗΠΑ, πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσαν ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα προωθήσουν την 3η δόση εμβολίου.
Ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη από κορυφαίους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διαπίστωσε ότι ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται 3η αναμνηστική δόση.

«Τα πραγματικά δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά νέας μόλυνσης αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα στις εκστρατείες εμβολιασμού σε σύγκριση με εκείνα που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα», δήλωσε η Pfizer κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στον FDA.

Το εμβόλιο εξασθενεί λόγω χρόνου και όχι λόγω μετάλλαξης Delta

Και τα στοιχεία από τις μελέτες δείχνουν ότι «η παρατηρούμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά των λοιμώξεων COVID-19 οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου και όχι ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Delta που διαφεύγει της προστασίας του εμβολίου», δήλωσε η Pfizer.

Με βάση τα δεδομένα της, η Pfizer τόνισε ότι πρέπει να δοθούν αναμνηστικές δόσεις σε όλα τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου mRNA.

Ο φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος συνεργάστηκε με την BioNTech για το εμβόλιο, επικαλέστηκε μια μελέτη από το κέντρο υγειονομικής περίθαλψης Kaiser Permanente που ανέφερε ότι η προστασία από τη μόλυνση από τον COVID-19 μειώθηκε από 88% τον πρώτο μήνα της δεύτερης δόσης σε 47% μετά από πέντε μήνες δηλαδή πτώση απόδοσης 47%.
H Pfizer προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει πριν από μια κρίσιμη συνάντηση με τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, για να εξεταστεί εάν θα προτείνει ενισχυτικές δόσεις εμβολίων ή μια τρίτη καθολική δόση.

Τι δείχνουν οι μελέτες; – Η 3η δόση θα είναι επικίνδυνη, θα έχει παρενέργειες

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lancet στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, δύο επιστήμονες περί των εμβολίων του FDA που αναμένεται να αποχωρήσουν από την υπηρεσία σύντομα και περισσότεροι από δώδεκα κορυφαίοι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι αναμνηστικές λήψεις δεν χρειάζονται για τον γενικό πληθυσμό. Υποστήριξαν ότι οι πιθανές παρενέργειες από τις επιπλέον δόσεις θα μπορούσαν να υπερτερήσουν των οφελών, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο φαινόμενο θα αυξήσει πραγματικά την αμφισβήτηση για το εμβόλιο.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι δεν χρειάζεται 3η δόση εμβολίων ο γενικός πληθυσμός, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων έναντι σοβαρών ασθενειών παραμένει υψηλή» ανέφερε η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet.
«Ακόμα κι αν τελικά οι ενισχυτικές δόσεις αποδειχθεί ότι μειώνουν τον μεσοπρόθεσμο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, οι υπάρχουσες προμήθειες εμβολίων θα μπορούσαν να σώσουν περισσότερες ζωές εάν χρησιμοποιηθούν σε πληθυσμούς που δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφεραν οι επιστήμονες.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus έχει ταχθεί κατά του 3ου εμβολίου στα πλουσιότερα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ζήτησε να υπάρξει moratorium στις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του 2021.
Επειδή οι εταιρείες αυξάνουν την παραγωγή των επιπλέον δόσεων τα φτωχότερα κράτη δεν λαμβάνουν τα αρχικά εμβόλια.

«Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν οι εταιρείες και οι χώρες που ελέγχουν την παγκόσμια προμήθεια εμβολίων πιστεύουν ότι οι φτωχοί του κόσμου θα πρέπει να ικανοποιηθούν με τα υπολείμματα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Για να μην αμφισβητείται η εγκυρότητα της είδησης από τα επίορκα χρηματισμένα φασιστόσκυλα των τηλεοράσεων και όχι μόνο:
    ” Recent data from Israel and the United States (as described in Section 1.1 below) in the
    context of the delta Variant of Concern (VOC) predominant circulation suggest that vaccine
    protection against COVID-19 infection wanes approximately 6 to 8 months following the
    second dose. A retrospective cohort study conducted at Kaiser Permanente Southern
    California suggests that the observed erosion in vaccine effectiveness is likely primarily due
    to waning effectiveness rather than due to Delta escaping vaccine protection, given that
    (i) effectiveness against Delta infections was >90% early on; (ii) vaccine effectiveness
    decreases with increasing time since being fully vaccinated, irrespective of variant; and
    (iii) effectiveness against Delta variant hospitalizations remained high over the entire study
    period (see Section 1.1).”

    ΠΗΓΗ: Η επίσημη ιστοσελίδα του FDA https://www.fda.gov/media/152161/download
    ΣΕΛΙΔΑ 6 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3η

  2. Το εμβόλιο της Pfizer εξασθενεί κατά 53,41% και όχι 47% σε διάστημα 5 μηνών, αφού τα όρια είναι από 88% σε 47%, απλή μέθοδος των τριών…
    Ακόμα χειρότερα δηλαδή !

  3. O Sucharit Bhakdi ,κορυφαίος καθηγητής, το είπε ξεκάθαρα. Μαντρίστε τους πολιτικούς και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ σε ένα δωμάτιο και προσπαθείστε να τους εμβολιάσετε με αυτό που εμβολιάζουν το κόσμο.

    Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

  4. Να βγουν οι εγχώριοι ειδικοί για να διαβεβαιώσουν ότι τα εμβόλια προστατεύουν κατά 99,999999%.

  5. Τώρα που γλυκάθηκε η γριά (Φάϊζερ) στα σύκα (κονόμα) ….. !

  6. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, Ο ΘΕΪΚΟΣ, ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ, ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ.
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!

Comments are closed.