Σοβαρό ατόπημα Τραμπ: Οι αντάρτες του PKK είναι χειρότεροι από τζιχαντιστές

Κοινοποίηση:
donald_trump

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει στη δημοσιότητα συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που του απαγορεύει να μπει ση Συρία
Ξεπέρασε και τον χειρότερο του εαυτό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν κατηγόρησε τους αντάρτες του PKK, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι είναι χειρότεροι από τους τζιχαντιστές, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν έδωσε το πράσινο φως στον πρόεδρο της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία. Και μάλιστα είπε ότι έστειλε αμέσως μετά τη συνομιλία του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστολή στον πρόεδρο της Τουρκίας σε πολύ αυστηρό τόνο. Άφησε να εννοηθεί ότι θα την δώσει στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com η απαράδεκτη κατηγορία εναντίον του PKK αποτελεί ένα ακόμη δώρο του Ντοναλντ Τραμπ στους Τούρκους. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η δήλωση του Αμερικανού αποτελεί αντιγραφή της τουρκικής πολιτικής και θέσης.

Επίσης επιτέθηκε με ανήθικο τρόπο στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος δεν συμφωνεί μαζί του στο θέμα της Τουρκίας και των Κούρδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι Κούρδοι «δεν είναι άγγελοι» καθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να επιτρέψει την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.

Τα σχόλια του προέδρου αποτελούν χτύπημα για τις κουρδικές δυνάμεις που είναι μακροχρόνιοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στην Άγκυρα είναι καλύτερη λύση από τη συμμετοχή της Αμερικής σε ένα πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Όλοι οι Aμερικανοί στρατιώτες είναι μακριά από το πολεμικό πεδίο, είπε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε: Η Συρία και η Τουρκία μπορούν να πολεμήσουν η μία την άλλη… Έχουν πολλή άμμο εκεί … Υπάρχει πολλή άμμος με την οποία μπορούν να παίξουν”, δήλωσε ο κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

«Δεν είναι, λοιπόν, άγγελοι» συνέχισε ο κ. Τραμπ αναφερόμενος στους Κούρδους, που έχασαν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στον πόλεμο της Αμερικής εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο κ. Τραμπ απέιλησε την Τουρκία με καταθλιπτικές κυρώσεις εάν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η συνάντηση του αντιπροέδρου Μαικλ Πενς με τον Ερντογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: