Σοβαρή καταγγελία αναγνώστη μας για την συγκομιδή της ελιάς – “Μας έχουν τρελάνει στις σαχλαμάρες”

Κοινοποίηση:
ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10

Σοβαρή καταγγελία αναγνώστη μας

“Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία. Για να φύγεις από την Αθήνα και να πας στο χωριό να μαζέψεις ελιές θέλεις εκτός από την συνηθισμένη δήλωση μετακίνησης να έχεις μαζί σου και το Ε9 μόνο που στο Ε9 πρέπει να έχεις βάλει Χ ότι έχεις πολυετή καλλιέργεια-ελιές. Αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης του Ε9 για να δηλώσεις πολυετή καλλιέργεια-ελιές πρέπει να έχεις τουλάχιστον 8 ελιές ανά στρέμμα. Υπάρχουν πολλοί που έχουν 5-6 ελιές και πάνε κάθε χρόνο και τις μαζεύουν και βγάζουν το λάδι της χρονιάς τους. Εγώ έχω στο Κρανίδι ένα κτήμα με 6 ελιές μέσα που είναι όμως μεγάλες ελιές και κάθε χρόνο βγάζω 3-4 τενεκέδες λάδι. Μ΄αυτό το λάδι εγώ περνάω την χρονιά μου και δεν αγοράζω. Όλοι αυτοί που έχουν λίγες ελιές κάτω από 8 δέντρα ανά στρέμμα και σωστά δεν το έχουν δηλώσει σαν πολυετή καλλιέργεια-ελιές στο Ε9 πώς θα πάνε να μαζέψουν τις ελιές? Αν συνεχιστεί το λοκντάουν οι ελιές θα πέσουν όλες κάτω και το λάδι από τις χαμάδες θα είναι χάλια. Και αν συνεχιστεί το λοκντάουν όπως λένε θα πρέπει τότε να αγοράσουμε λάδι. Εκτός αν μας δώσει ο Μητσοτάκης και ο Πέτσας λάδι να φάμε. Τι πρόβλεψη έχει γίνει για όλους αυτούς που έχουν κάτω από 8 ελιές ανά στρέμμα και σωστά δεν το έχουν δηλώσει στο Ε9 σαν πολυετή καλλιέργεια-ελιές, πώς θα μετακινηθούν αυτοί από την Αθήνα στα χωριά τους για να βγάλουν το λάδι του σπιτιού τους? Μας έχουν αλαλιάσει στις σαχλαμάρες.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Ο γουρλομάτης ισοπεδώνει καί καταστρέφει συστηματικά τήν χώρα μας.Προσπαθεί μέ όλα τά κόλπα νά τορπιλίσει μέ κάθε τρόπο καί μέ κάθε μέσο τό μάζεμα τής ελιάς.Ολοι ξέρουμε ότι χωρίς λάδι θά πεθάνουμε από τήν πείνα.Ο Κούλης ο εξοφθαλμος εφαρμόζει τό ίδιο βρώμικο καί ύπουλο σχέδιο τού Μπραίμη όταν έκανε τήν επιδρομή στήν Πελοπόννησο τόν χειμώνα τού 1824-1825.Αρχισε νά κόβει τά ελαιόδεντρα τήν βάση τής διατροφής τών κατοίκων τής Πελοπονήσσου.Τί είναι αναγκαίο γιά τό μάζεμα τής ελιάς.
    1.Αναγκαίο Ε9 καί φόρμα εργασίας.Βεβαίωση τύπου Α.Τό Ε9 πρέπει νά αναγράφει τό συγκεκριμένο ελαιοχώραφο.
    2.Δήλωση ΟΣΔΕ
    3.Βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένων σέ έντυπη μορφή.
    Λείπει η δήλωση κοινωνικών φρονημάτων.
    Γιάννης Λάκων

  2. Τζουλια να αποκαλει την μάνα του και την χοντρή 60αρα γυναίκα του ο παλιοκαράφλας! Όποιος το κάνει αυτό από εσάς είναι πολυ μαλακας!

  3. Μπορείς να κάνεις τροποποίηση του Ε9 και να τελειώνει η υπόθεση ναι ξέρω τεχνικά δεν είναι σωστό, αλλά και πάλι έχεις δίκιο που θες να βγάλεις το λάδι της χρονιάς σου. Το Ε9 – περιουσιολόγιο είναι εκεί για να απεικονίζει τα στοιχεία της περιουσίας σου κάθε 01/01 του έτους με σκοπό να βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή μέσα στο έτος δεν επιφέρει ούτε αλλαγή στο στον ΕΝΦΙΑ ούτε δημιουργεί κάποιο πρόστιμο. Επομένως κάνε την αλλαγή σου εκτύπωση το Ε9 και μετά ξανά κάνε αλλαγή πίσω στα ορθά.

    1. Σ΄ ευχαριστώ πολύ. Αυτό θα κάνω. Αλλά είναι λυπηρό σε μία χώρα για να κάνεις σωστά την δουλειά σου να πρέπει να κάνεις κομπίνα.

  4. Τον κουλη δεν ψηφισατε φατε κουλη τωρα αλλάδοτο τεσσερης βουλευτες εβγαλε η Ν,Δ στην μεσσηνια Σαμαρά τον προδοτη, Λαμπρόπουλο χρυσομάλλη και τον Μαντά.αυτους να ρωτησετε τι θα γινη με τις ελιες και οχι τον Στεφανο.

  5. Με έκανες και γέλασα..Μπράβο σου ρε kostas..έχεις χιούμορ..

  6. Ακρως μελετημενα και καθολου τυχαια, τα περι ελιας! Απο τα της καταγγελιας, μεχρι την αυξηση των “κρουσματων”, κατα την συγκομιδη τους! Ακομα – ακομα και οι ξαφνικες, αγνωστες αρρωστιες! Τα προτζεκ πρεπει να υλοποιηθουν και τα ελαιοδεντρα, να καταστραφουν! Ερχονται, οι υβριδικες! Απο τα ελαιοτριβεια, θα παραμεινουν καπου 3 – 4, οπως προ ετων, μας ενημερωσε, ο Κουλης!
    * Μητσοτάκης: «Να κλείσουν τα ελαιοτριβεία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί»
    * Έρχεται λουκέτο στα ελαιοτριβεία της Πελοποννήσου;
    * Τα ελαιοτριβεία της Κρήτης και η ΝΔ του Μητσοτάκη!

    Και ω! Του θαυματος!!!
    * Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε ελαιοτριβεία
    * Μέτρα κορωνοϊός: Τι διαπιστώθηκε από έλεγχο σε ελαιοτριβεία
    *Κορονοϊός: πρόστιμο σε ελαιοτριβείο που δεν τηρούσε τα μέτρα
    Για να δουμε, τι θα δουμε, στην πορεια! Αν και προσωπικα, ψιλοφανταζομαι!

  7. Κ.ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ;;; ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΑΣ;
    ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

  8. Οι Αλβανοί κάθε χρόνο κατακλέβουν τις ελιές. Φέτος που πολλοί δεν μπορούν να πάνε να τις μαζέψουν οι αλβαναραίοι θα έχουν ελεύθερο πεδίο. Αν πάτε στα λιοτρίβια κάθε χρόνο θα δείτε πολλούς αλβανούς να βγάζουν λάδι και αν τους ρωτήσεις σου λένε ότι τους έστειλαν τα αφεντικά.

  9. ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣ ΟΝ ΤΟΤΕ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΕ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ .ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ.ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ Ε9 ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ.

  10. ΘΑ ΣΑς ΤΑ ΤΡΙΓΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΜΗΝ ΑΝΙΣΙΧΙΤΕ ΜΑΓΚΕς ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΛΕΥΕΡΙΑ ΚΙΝΙΣΕΩΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΣΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comments are closed.