Σκληρή αντίδραση γονέων για την «άδεια ασθενείας»: «Αρκετά πληρώσαμε την κωμωδία»

Κοινοποίηση:
Κωστής Χατζηδάκης

Κοροϊδία χαρακτηρίζει την άδεια ασθενείας που αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας για όσους εργαζόμενους νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.).

Η ΑΣΓΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «κοροϊδία» ζητώντας ανάκληση της απόφασης που «τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους αν πρέπει και το ίδιο να απουσιάζει λόγω κορονοϊού».

Σημειώνοντας μάλιστα “αρκετά πληρώσαμε την κωμωδία που λέγεται «διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία»”.

Αναλυτικότερα αναφέρουν ότι μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους αν πρέπει και το ίδιο να απουσιάζει από το σχολείο λόγω κρούσματος κορονοϊού.

Οι γονείς μπορούν να απουσιάζουν μόνο 5 ημέρες ανεξάρτητα της πορείας της υγείας του παιδιού τους, θα χρεώνονται ημέρες από την κανονική τους άδεια και δε θα λαμβάνουν πλήρεις αποδοχές.

“Αυτό είναι η απάντηση της Κυβέρνησης προς τους γονείς που αγωνιούν και διεκδικούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Τέρμα πια η κοροϊδία. Εδώ και τώρα ανάκληση αυτής της τιμωρητικής απόφασης σας.

Απαιτούμε άδεια με πλήρεις αποδοχές χωρίς να χρεώνεται η κανονική μας άδεια όσο πρέπει να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας που νοσούν” σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: