Σκάνδαλο με τον πρώτο εμβολιασμό στη Γαλλία. Η υπερήλικη 78χρονη όταν βρέθηκε μπροστά στις κάμερες κι άρχισαν οι ετοιμασίες έδειξε να μην είναι ενημερωμένη για το τι την περιμένει: ”Aχ πρέπει να κάνω ένα εμβόλιο;”είπε. ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
111

Σκάνδαλο με τον πρώτο εμβολιασμό στη Γαλλία. Η υπερήλικη όταν βρέθηκε μπροστά στις κάμερες κι άρχισαν οι ετοιμασίες έδειξε να μην είναι ενημερωμένη για το τι την περιμένει: ”Aχ πρέπει να κάνω ένα εμβόλιο;”

H Mauricette, 78 ετών δέχθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech στο Sevran, στο Seine-Saint-Denis,στο νοσοκομείο hôpital René-Muret. Σύμφωνα με το βίντεο η υπερήλικη γυναίκα μοιάζει έκπληκτη για τον εμβολιασμό που θ’ ακολουθήσει και ρωτάει ”Aχ πρέπει να κάνω ένα εμβόλιο;” Η νοσηλεύτρια την καθησυχάζει: μην ανησυχείτε κοιτάξτε την βελόνα αυτή είναι πολύ μικρή..

”Τεράστιο σκάνδαλο: μια γυναίκα εμβολιάστηκε παρά τη θέλησή της στο Sevran !” γράφει το resistancerepublicaine ενώ η blogόσφαιρα πήρε φωτιά αλλά και το fb και το twitter….όπου κάποιοι χρήστες καταλογίζουν στις αρχές ότι εμβολίασαν την υπερήλικη ουσιαστικά χωρίς τη θέλησή της γιατί προφανώς έχει άνοια και δεν είναι σε θέση ν΄αποφασίσει..

Αυτή η 78χρονη πρώην οικιακή βοηθός, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο René-Muret του Sevran, στο Seine-Saint-Denis, είναι η πρώτη Γαλλίδα που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. «Είμαι συγκινημένη», είπε αργότερα. «Αυτό με καίει!» πρόσθεσε. Στη συνέχεια χαμογελώντας, χειροκροτήθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Μια χρήστης του διαδικτύου γράφει” αν η γυναίκα έχει Αλτσχάιμερ είναι λογικό που δεν καταλαβαίνει τι της συμβαίνει αρκεί να δει κανείς και ν΄ακούσει το βίντεο το βρίσκω αυτό εντελώς απαίσιο να κάνουν κάτι τέτοιο σε ευπαθείς άτομα”..

Aντίθετα ο Δρ Samir Tine, προϊστάμενος τμήματος Γηριατρικής στο εν λόγω νοσοκομείο υποστηρίζει: «Είναι καθημερινή μας δουλειά να ζητάμε από τους ασθενείς μας τη συγκατάθεσή τους, καθώς μπορούν ν’ αρνηθούν οποιαδήποτε θεραπεία ανά πάσα στιγμή. “
Εδώ, αυτή η συγκατάθεση πρέπει να επισημοποιηθεί, και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, με τη Mauricette: «ήταν έτοιμη να κάνει οτιδήποτε για να μην μολυνθεί από αυτήν την ασθένεια», είπε στο γιατρό. Και ήταν σε θέση να διατυπώσει την άποψή της ισχυρίστηκε εκείνος. Χωρίς να παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο στο ελάχιστο, ο Δρ Tine είπε ότι η ασθενής του «πάσχει μόνο από μερικές παθολογίες και ένα πρόβλημα εθισμού». Βέβαια το βίντεο αποτυπώνει την επεφρασμένη απορία της γυναίκας γι αυτό που επρόκειτο να συμβεί….Ενώ επίσης είπε ”σαν το σχολείο”…

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: