Σιμόν Κίερ: Είμαστε αντίθετοι με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ

Κοινοποίηση:
simon-kjaer-ac-milan-1589795924-38879

Το βράδυ της Τρίτης στην Κοπεγχάγη οι οπαδοί της Δανίας επευφημούσαν την ομάδα, καθώς εξασφάλιζε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα, αλλά και η πλειοψηφία των παικτών, βλέπουν αρνητικά και προβληματίζονται για τη διοργάνωση λόγω της απαράδεκτης κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Φυσικά, για να ασχοληθεί κανείς με την ιδέα του μποϊκοτάζ του τουρνουά, πρέπει πρώτα να προκριθεί σε αυτό και η Δανία αυτό ακριβώς έκανε. Έχοντας κερδίσει και τους οκτώ αγώνες του προκριματικού γύρου, σκοράροντας 27 γκολ χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον περασμένο Μάρτιο, πριν από έναν αγώνα με τη Μολδαβία, οι παίκτες της Δανίας φόρεσαν μπλουζάκια με το σύνθημα «το ποδόσφαιρο υποστηρίζει την ΑΛΛΑΓΗ», έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι χιλιάδες μετανάστες εργάτες πεθαίνουν στο Κατάρ στο πλαίσιο των προετοιμασιών και της κατασκευής των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν την οργάνωση. Πιο πρόσφατα, ο αρχηγός της Δανίας, Σίμον Κίερ, υποψήφιος επίσης για τη Χρυσή Μπάλα, δήλωσε ότι ενώ ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι ευτυχείς που συμμετέχουν στους«πολιτικούς αγώνες εκτός γηπέδων», παραμένουν κατηγορηματικά αντίθετοι με τη διεξαγωγή των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Ως αρχηγός της ομάδας, πρέπει να πω ότι όλοι οι παίκτες είμαστε αντίθετοι με τη διεξαγωγή του τουρνουά σε μια χώρα που δεν σέβεται τους εργαζόμενούς της. Όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε είναι ανατριχιαστικά και απάνθρωπα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και θα συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή με την ομοσπονδία πως θα κινηθούμε», σημείωσε ο Κίερ μετά το παιχνίδι με την Αυστρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. χιλιάδες εργάτες έχουν σκοτωθεί στα γήπεδα κ τα υπόλοιπα έργα.. Μέτρα ασφαλείας κ εργασιακά δικαιώματα ;;; Ανύπαρκτα!!! Ινδοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί εργάτες, φτωχοδιάβολοι….Η χειρότερη όμως σκατοψυχιά των Εμίρηδων εκεί στο Καταρ ήταν όταν έγινε ο σεισμός στο Νεπάλ κ δεν άφησαν τους Νεπαλέζους εργάτες να πάνε να δουν τους δικούς τους…ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!

Comments are closed.