Σιγά μην δεν το έκαναν! Οι “ειδικοί” ετοιμάζονται να κλείσουν και πάλι την Βόρεια Ελλάδα που αντιστέκεται

Κοινοποίηση:
Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να πάρει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μέτρα τα οποία εάν και διαψεύδει ότι θα είναι σαν αυτά που ζήσαμε πέρσι, δηλαδή με οριζόντιο κλείσιμο των καταστημάτων, σίγουρα θα πλήξουν περεταίρω την οικονομία και θα διαχωρίσουν και άλλο τους πολίτες.
Στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, στην οποία θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και η ΚΕΔΕ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα που θα παρθούν δεν θα είναι οριζόντια, δηλαδή δεν θα επιβληθεί lockdown, παρόλα αυτά θεωρείται αρκετά πιθανό το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων/μπαρ στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι στα καφέ – μπαρ και εστιατόρια που λειτουργούν και σε εξωτερικό χώρο αναμένεται να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και να κάθονται σε αυτά λιγότερα άτομα.
Επιπλέον, εφόσον οι εξωτερικοί χώροι είναι κλεισμένοι με τέντες και πλαϊνά προστατευτικά, αναμένεται να λογίζονται ως κλειστοί, κι έτσι να μην επιτρέπεται πλέον οι είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης ή ακόμη και να απαγορευτεί για ακόμα μία φορά η μουσική.
Επιπροσθέτως αναμένεται να υπάρξει η επιστροφή της υποχρεωτικής μασκοφορίας σε όλους τους χώρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) στις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως σας αναφέραμε ήδη στο pronews.gr θα αυξηθούν τα τεστ που θα χρειάζεται να κάνουν οι ανεμβολίαστοι.

Επίσης αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων που αρχίζουν να δέχονται αφόρητη πίεση.
Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν την Τετάρτη στην σύσκεψη των «ειδικών» και στη συνέχεια θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μου φαινεται λιγο περιεργο το οτι χωρες σαν την βουλγαρια και ρουμανια ειχαν ανακοινώσει οτι θα ζητησουν βοηθεια απο αλλες χωρες διότι οι κλινες μεθ δεν φτανουν.
    Και ξαφνικα γεμισαν ολες οι μεθ βορειου ελλαδος.
    Μπορει να γινει καποιος έλεγχος το ποιος μπαινει εκει μεσα αν ηταν ανμβολιαστος η οχι?
    Δεν το νομιζω γιατι δεν τους συμφέρει .τοσο απλα ειναι τα πραγματα

    1. εδωσες την απαντηση στις ερωτησεις σου στην τελευταια προταση ..δεν χρειαζετε αλλη αναλυση..

Comments are closed.