«Σε μερικές μέρες»!! Αυτό είπαν για τον Προσωπικό Αριθμό που θα αλλάξει τις ζωές μας

Κοινοποίηση:
Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις που συνθέτουν το νέο τοπίο του Retailing στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διασταυρώνονται στο μεγάλο διεθνές Συνέδριο Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ, που πραγματοποιείται  στην Αθήνα Η επιχειρηματική κοινότητα «εκπροσωπείται» στο Future of Retail από Προέδρους, CEOs και εξειδικευμένα στελέχη όχι μόνο του λιανεμπορίου, αλλά και της τεχνολογίας, του τραπεζικού κλάδου, της βιομηχανίας της μόδας και του τουρισμού που συζητούν πάνω στην πολύ επίκαιρη «προβληματική» του Συνεδρίου  Στη φωτο ο Υπουργος Ψηφιακης Διακυβερνησης  Δημητρης Παπαστεργιου-  φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Δύο αλφαριθμητικά ψηφία θα επιλέγουν από μόνοι τους οι πολίτες», είπε κατά λέξη ο αρμόδιος Υπουργός!

«Σε λίγες μέρες αναμένεται ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων και άρα οι πολίτες θα μπορούν να μπούνε στην πλατφόρμα -και να δηλώσουν τα αλφαριθμητικά ψηφία του προσωπικού τους αριθμού».

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι fm.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «το myinfo είναι η πλατφόρμα όπου θα μπαίνουμε για να διαλέγουμε τον προσωπικό αριθμό – θα είναι τρία αλφαριθμητικά ψηφία συν το ΑΦΜ μας, εμείς επιλέγουμε από τα τρία ψηφία τα δυο.

Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με τη νέα ταυτότητα σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φτιάχνουμε έναν νέο τρόπο αυθεντικοποίησης πολύ πιο ισχυρό παρέχοντας νέους κωδικούς (για όσους επιθυμούν να τους έχουν, ενώ όσοι θέλουν θα κρατήσουν τους παλιούς τους), ώστε να πάμε σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα είναι πολύ πιο ασφαλής».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι από βδομάδα στο gov wallet από την ερχόμενη Τρίτη θα προστεθεί εκτός των υπόλοιπων εγγράφων (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα αναπηρίας, δακτύλιο κ.τ.λ.) και η ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα μπουν και τα στοιχεία και το βιβλιάριο υγείας του δεσποζόμενου ζώου.

Για την ψηφιακή ταυτότητα επεσήμανε ότι δεν έχει ισχύ εκτός Ελλάδας επειδή «δεν υπάρχει ακόμη κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο», ενώ σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις με την Κύπρο να γίνεται μεταξύ των δυο χωρών η επιβεβαίωση των ψηφιακών ταυτοτήτων.

Δείτε ειδικά για τον Προσωπικό Αριθμό και τη νέα ταυτότητα από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παρακάτω ηχητικού:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. το βασικο…..απο τα τρια ψηφια…εμεις θα επιλεγουμε τα δυο

  2. Σας ξεβλαχεβει μεχρι τελiκης πτωσης ο τακουλας. Πρωτα ο κωστοπουλος, η σαττι και τωρα ο μεγιστανας και ο μεγιστος της ελλαδιστανικης μοριοχτυπησης…..εεεε ρε μεγαλεια!!!!! Το -σταν…….

Comments are closed.