Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Ουγγαρία ο Βίκτορ Όρμπαν

Κοινοποίηση:
ΟΡΜΠΑΝ

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε από αύριο Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ένα βίντεο στο Facebook, σημειώνοντας ότι το υπουργικό του συμβούλιο χρειάζεται περιθώριο ελιγμών για να ανταποκριθεί γρήγορα στις προκλήσεις.

Τέταρτη θητεία
Ο Ορμπάν, ο οποίος κέρδισε τέταρτη συνεχή θητεία στις εκλογές της 3ης Απριλίου, έχει χρησιμοποιήσει το έκτακτο αυτό μέτρο στο παρελθόν, μια φορά λόγω της μεταναστευτικής κρίσης και αργότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19.

Το «Τσάμικο» βάζει φρένο στην ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων;
«Ο κόσμος είναι στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης» είπε, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του «χρειάζεται χώρο για ελιγμούς ώστε να δράσει γρήγορα».

Γρήγορα μέτρα
Η έγκριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση του Όρμπαν να εγκρίνει γρήγορα μέτρα, με διατάγματα.

Νωρίτερα σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια επιστολή του Ούγγρου πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία δήλωσε πως οι προτεινόμενες νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο πετρελαίου, δεν θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ευρωπαϊκού μπλοκ την επόμενη εβδομάδα.

Εξάρτηση από το πετρέλαιο
Η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό πετρέλαιο, έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις για την αναβάθμιση των διυλιστηρίων και την επέκταση ενός αγωγού που φέρνει πετρέλαιο από την Κροατία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ο Μαγιαρος Αττιλας διαθετει καρυδια και οχι…..αιμορροιδες αλα Κουλα!

  2. ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ( ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ) ΚΑΙ ΚΙΜ ΓΙΟΝ ΟΥΝΚ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΕΙΜΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΔΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΣ. ΑΥΤΑ.

  3. ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ( ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ) ΚΑΙ ΚΙΜ ΓΙΟΝ ΟΥΝΚ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!!!

  4. Μια κλωνοποίηση αυτού του ηγέτη γίνεται ???????

    1. Μπα θα κλωνοποίησουμε πρώτα τον Μπακογιάννη (επόμενος πρωθυπουργός) και το μαλακισμένο μούλικο του Κούλη (μεθεπόμενος πρωθυπουργός).

    2. εσενα θα σου φερουμε τον ερντογαν, που επισης θαυμαζεις

  5. αυτος ειναι πραγματικος ηγετης ευρωπαικης χωρας κα οχι τα ανδρεικελα

Comments are closed.